'Atypische' voetballer Cavani deelt bijzondere toekomstplannen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 november 2022 – Edinson Cavani (35) maakt zich op voor zijn vierde WK-eindronde met Uruguay. De spits is tegenwoordig in dienst van het Spaanse Valencia, nadat hij jarenlang zijn doelpunten maakte voor topclubs als Napoli, Paris Saint-Germain en Manchester United. Hij speelde daar samen met wereldsterren als Neymar, Kylian Mbappé en Zlatan Ibrahimovic. Cavani beschouwt zichzelf echter als een "atypische" voetballer en kijkt alvast vooruit naar het einde van zijn loopbaan.

'Atypische' voetballer Cavani deelt bijzondere toekomstplannen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De spits heeft het voetbal behoorlijk zien veranderen sinds hij in 2007 bij het Italiaanse Palermo aan zijn Europese carriere begon. Dat zegt hij in een interview dat vandaag in de Engelse krant The Guardian is verschenen. "Vroeger hadden alle spelers in een elftal hetzelfde doel", vindt Cavani. "Tegenwoordig, bij bepaalde clubs en om verschillende redenen, is dat niet altijd meer het geval." Of hij zichzelf 'anders' vindt dan de meeste voetballers? "Hmmm, atypisch misschien."

Hoewel Cavani één van de grote sterren is bij Uruguay, zal hij zichzelf nooit op een voetstuk willen plaatsen. En dat zouden meer mensen moeten doen, vindt hij. "Er is niet één speler die het WK in zijn eentje kan winnen, die bestaat niet en zal ook nooit bestaan", zegt Cavani beslist. "Het gaat altijd maar om de doelpuntenmakers, de grote namen, de Gouden Schoen-winnaars", vervolgt hij. "Maar dat leidt de aandacht alleen maar af van het team, dat voel je, dat heb ik meegemaakt."

In de voetbalwereld voelt Cavani zich ondanks zij liefde voor het spelletje dus steeds minder thuis. Veel liever gaat hij naar buiten, de natuur in. "Ik hou van alles dat wild is. Gewoon lekker wandelen, mate drinken, het groen en het water zien", bekent hij. "Ik weet niet of dat een levensbehoefte is, maar het is voor mij een manier van leven." Hij weet dan ook al wat hij na zijn loopbaan het liefst wil worden: dierenarts. Cavani is zelfs al aan het studeren voor dat beroep. Maar eerst volgt nog het WK in Qatar. Lachend: "Daar is het niet erg groen"

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd