Ronaldo: "Sir Alex voorkwam mijn overgang naar Manchester City"

17 november 2022, 07:21

Cristiano Ronaldo keerde in de zomer van 2021 terug bij Manchester United. Het had echter weinig gescheeld of hij had destijds de overstap naar de grote rivaal Manchester City gemaakt. In het geruchtmakende interview met Piers Morgan van  heeft de Portugees onthuld waarom hij toch voor een tweede periode op Old Trafford koos.

"Eerlijk, ik was dicht bij een overgang naar City", geeft Ronaldo toe. Pep Guardiola zou het helemaal hebben zien zitten om na een periode met Lionel Messi bij FC Barcelona nu in Engeland met het ándere grote icoon van de laatste vijftien jaar samen te gaan werken. Toch was het Sir Alex Ferguson die zijn voormalige pupil op andere gedachten wist te brengen.

Woensdagavond werd het eerste gedeelte van het interview uitgezonden, waarin Ronaldo terugblikt op de manier waarop Ferguson hem overtuigde toch terug te keren naar de club waar hij tussen 2003 en 2009 furore maakte. "Ik heb met hem gesproken. Hij zei: 'Het is onmogelijk dat jij voor Manchester City gaat spelen'. En toen zei ik: ok, boss", vertelt Ronaldo. 

Definitieve breuk

Ondertussen lijkt het interview het definitieve einde van zijn tweede periode bij United te markeren. De club verwijderde vandaag een grote poster van de Portugees die aan de buitenkant van het stadion bevestigd was. Engelse media speculeren volop over zijn volgende bestemming. Het Inter Miami van David Beckham werd eerder vandaag genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van de 37-jarige Ronaldo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen