RKC Waalwijk
0 – 0
Go Ahead Eagles

'Zes landen hebben waardevollere WK-selectie dan Nederland'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2022 – De selectie van het Nederlands elftal op het WK in Qatar vertegenwoordigt een totale waarde van 756 miljoen euro. Dat schrijft het Centrum voor Internationale Sportstudies (CIES) donderdag. Oranje staat daarmee zevende op de ranglijst van meest waardevolle selecties op de mondiale eindronde.

'Zes landen hebben waardevollere WK-selectie dan Nederland'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Frenkie de Jong draagt met een geschatte waarde van 110 miljoen euro flink bij aan de prijs van de Nederlandse selectie. Toch komt hij daarmee lang niet in de buurt van de meest duurste spelers op het toernooi. Volgens het CIES zijn namelijk twee spelers meer waard dan 200 miljoen euro: Jude Bellingham (Engeland, 202 miljoen) en Vinicius Júnior (Brazilië, 201 miljoen).

Mede dankzij het enorme bedrag dat de 19-jarige Bellingham waard zou zijn is de selectie van Engeland in Qatar de duurste van allemaal met een totale waarde van 1,499 miljard euro. Het blijft daarmee Brazilië (1,455 miljard) en Frankrijk (1,337 miljard) voor.

Lees ook: Databureau: slechts twee landen meer kans op WK-titel dan Oranje

Afgaande op de waarde van de selecties is Nederland er bij de loting voor het WK bijzonder goed vanaf gekomen. Senegal, de eerste tegenstander in de groepsfase, vinden we terug op de zestiende plaats met een spelersgroep die 315 miljoen euro zou kosten. Ecuador staat op plaats 25 met een geschatte waarde van 163 miljoen euro, terwijl Qatar met 29 miljoen euro één na laatste staat. Alleen Costa Rica (23 miljoen euro) stuurt een nog 'goedkopere' selectie naar het WK.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd