Bizar: Argentinië neemt 900 kilo vlees mee naar Qatar

18 november 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De spelers van Argentinië moesten al een grote koffer meenemen naar Qatar, waar zij vier weken hopen te verblijven en volgende maand de nieuwe wereldkampioen te worden. In het bagageruim moest echter ook flink wat ruimte worden vrijgehouden voor iets anders: liefst 900 kilo vlees.

De nationale ploeg van Argentinië is bovendien met vijf barbecues afgereisd naar Qatar, dat dit jaar het WK organiseert. Volgens de krant Diario Olé werd het eerste vlees op de barbecue gegooid nadat de Argentijnen het avontuur in Qatar begonnen met een 0-5 oefenzege tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee werd een traditie in stand gehouden.

Afgelopen jaar werd de barbecue namelijk ook steevast aangestoken na een overwinning in de Copa América. Dat duurde uiteindelijk tot na de finale, die gewonnen werd. De Argentijnen pakten daarmee de eerste hoofdprijs in liefst 28 jaar.

Argentinië is ook in Qatar van plan de barbecue regelmatig aan te steken. "De barbecue zorgt voor eenheid en chemie bij ons. Het hoort bij onze cultuur, het is onze Argentijnse eigenaardigheid", vertelde bondscoach Lionel Scaloni in gesprek met de Argentijnse krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen