Transferweekje: volop geruchten bij Ajax, Feyenoord én PSV

19 november 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het WK staat voor de deur, maar ook in het geruchtencircuit blijft het druk. Ook al is de transfermarkt gesloten, is er voor clubs geen reden om stil te zitten. Er wordt alweer volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs op dit moment ook nog een transfervrije slag kunnen slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax moet op zoek naar nieuwe aanvaller

De wegen van Ajax en Lucas Ocampos lijken te gaan scheiden. De Argentijnse aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd van Sevilla, keert volgens het Spaanse AS komende maand alweer terug naar zijn werkgever. Daarmee is het verblijf van Ocampos in Amsterdam uitgelopen op een enorme teleurstelling. Ocampos kwam met hoge verwachtingen naar Ajax, maar speelde daar opgeteld pas honderd minuten in de eredivisie. Bij een vertrek van Ocampos lijkt Ajax zich weer te willen versterken met een nieuwe aanvaller. Coach Alfred Schreuder, die na de magere resultaten niet gaat worden ontslagen, zou zelf een sterke voorkeur hebben voor de terugkeer van Hakim Ziyech.

Italiaanse interesse in Feyenoorders

Ook bij Feyenoord wemelt het van de geruchten. Deze week werd duidelijk dat Orkun Kökcü kan rekenen op interesse uit Italië, waar AC Milan de Turkse middenvelder tot een transfer hoopt te verleiden. Volgens 1908.nl staat Kökcü hoog op de verlanglijst van de Italiaanse landskampioen. Vanuit Italië is er eveneens interesse voor Marcus Pedersen. De Noorse rechtsback staat nog altijd op de verlanglijst van Bologna. Daarentegen hoopt Feyenoord de selectie komende winter zelf ook een impuls te geven. Bij coach Arne Slot staat echter niet een nieuwe middenvelder, maar een creatieve aanvaller hoog op de verlanglijst. Dat lijkt echter een duur grapje te worden. "Dan ga je misschien al richting de tien miljoen, vrees ik", zei hij.

Nieuwe verdediger voor PSV?

Ronaldo speurt naar nieuwe club

Cristiano Ronaldo heeft de deur bij Manchester United keihard dichtgesmeten. De Portugese steraanvaller haalde in een interview vernietigend uit naar de club en coach Erik ten Hag, die daardoor geen toekomst meer lijkt te zien in de 37-jarige Portugees. Voor Ronaldo wacht daardoor komende winter een zoektocht naar een nieuwe werkgever. Bayern München en Chelsea lieten deze week al weten dat de komst van Ronaldo onbespreekbaar is. Portugese media hintten op een terugkeer naar Sporting CP, maar daarvoor moet de aanvaller wel fors aan salaris inleveren. Dat lijkt hij niet te hoeven doen bij diverse clubs uit de Major League Soccer en uit Saoedi-Arabië, waar diverse clubs een monstercontract klaar willen leggen voor de aanvaller. Neemt Ronaldo na dit kalenderjaar afscheid van Europa? Zijn club Manchester United kondigde in [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410345/manchester-united-reageert-in-statement-op-interview-ronaldo/,_blank,een statement] in ieder geval al stappen aan tegen de aanvaller.

Clubs houden situatie Mount in de gaten

Mason Mount kan zijn loopbaan vervolgen bij een andere club. De oud-middenvelder van Vitesse is een van de sterkhouders bij Chelsea, dat al maanden tevergeefs zijn contract probeert te verlengen. Dat hebben ook andere clubs in de gaten. Liverpool en Juventus hebben naar verluidt hun pijlen gericht op de Engelsman, zo schrijft The Guardian. Mount wil pas na het WK verder onderhandelen over een contract. Zijn huidige verbintenis loopt over achttien maanden af. Sinds de gesprekken afgelopen zomer zijn begonnen, is er nog geen akkoord bereikt.

Karsdorp heeft wat te kiezen

Bij AS Roma lijkt geen toekomst te zijn voor Rick Karsdorp. De drievoudig international van Oranje werd recent na een gelijkspel tegen Sassuolo ongenadig hard aangepakt door zijn trainer José Mourinho, die de pers na afloop van het duel liet weten dat Karsdorp in januari op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Nadat eerder Juventus al werd genoemd als mogelijke bestemming kwam daar vrijdag een klein legertje clubs bij die zouden dingen naar de hand van de oud-Feyenoorder. In de Serie A zouden ook AC Milan en Bologna hem in het vizier hebben. Maar ook in Frankrijk wordt de situatie van Karsdorp in de gaten gehouden. Zowel Olympique Lyon als Olympique Marseille zou wel oren hebben naar de verdediger die vorig jaar nog in de basis stond toen AS Roma de Conference League-finale won van Feyenoord. 

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfs met Hakim bakt Schreuder er totaal niks van, Schreuder snapt niks van voetballen, die is een grote Koekwaus een loser nr 1

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen