Japan
0 – 0
Kroatië

Ghanezen willen wraak op Suárez: "Hebben hier lang op gewacht"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 november 2022 – Ghana kijkt enorm uit naar de groepswedstrijd tegen Uruguay. De Afrikanen willen namelijk graag wraak nemen voor de ontmoeting die ruim twaalf jaar geleden plaatsvond. Destijds werd Ghana op het WK in Zuid-Afrika op bizarre wedstrijd uitgeschakeld door Uruguay. Dat was in de kwartfinales van het WK.

Ghanezen willen wraak op Suárez: "Hebben hier lang op gewacht"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Ghanezen presteerden in 2010 namelijk uitstekend op het WK en troffen Uruguay in de kwartfinales. In de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging leek Ghana op voorsprong te komen, maar Luis Suárez sloeg de bal met zijn handen uit het doel. De spits kreeg rood en zag dat Asamoah Gyan de strafschop hoog over het doel van Ferando Muslera. Uiteindelijk ging Uruguay na het nemen van strafschoppen alsnog door naar de halve finales. Nu treffen Ghana en Uruguay elkaar wederom.

Bekijk ook: Dit zijn alle definitieve selecties voor het WK in Qatar

"Ik denk dat veel mensen op deze wedstrijd hebben gewacht om revanche te kunnen nemen", aldus international Mohammed Salisu in gesprek met El Gráfico. "Dat geldt natuurlijk ook voor mij. Ik moet vechten voor mijn land, want ik ben onderdeel van de revanche. Ghana was op dat moment het beste Afrikaanse land en kwam ook ver op dat toernooi. Als ik daar aan terug denk inspireert me dat. Iedere wedstrijd zal lastig worden, dus we moeten als groep sterk staan. We zullen er alles aan doen om ons land trots te maken."

Ghana zit in loodzware poule
Het WK begint voor Ghana met een topwedstrijd tegen Portugal. Op donderdag 24 november is de ploeg van superster Cristiano Ronaldo de eerste tegenstander van de Afrikanen. Daarna volgt op maandag 28 november een ontmoeting met Zuid-Korea en dan pas staat het duel met Uruguay op het programma. Die wedstrijd wordt op vrijdag 2 december gespeeld. Tijdens het vorige WK (2018 in Rusland) waren The Black Stars niet van de partij. In 2014 eindigde het toernooi in Brazilië na de groepsfase.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd