Eriksen na EK-drama naar WK: "Dankbaar dat ik hier ben, de rest is extra"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2022 – Een van de opvallendste namen op het naderende WK is die van Christian Eriksen. Het drama tijdens zijn laatste eindtoernooi, het EK van 2021 waar hij tijdens de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg, is gelukkig goed afgelopen. Dat hij anderhalf jaar later in Qatar zou staan, zal hij toen echter nooit hebben durven denken. 

Eriksen na EK-drama naar WK: "Dankbaar dat ik hier ben, de rest is extra"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met de NOS blikte Eriksen terug op het afgelopen anderhalf jaar. "Het is heel wrang als je er bij stilstaat. Hoe het er toen met mijn carrière en mijn leven voor stond. Een heel contrast met hier nu na een jaar zitten en meedoen met het WK", beseft de Deen. "Ik hoopte dat ik mee kon. Dat ik gezond genoeg zou zijn en toestemming kreeg van de artsen. Daar ben ik dus dankbaar voor."

Voor Eriksen voelde zijn herstel, tot aan het moment dat duidelijk was dat hij het WK zou spelen, als een heel lange weg. "Niet kunnen spelen voelt altijd heel lang. Of je nu een grote of een kleine blessure hebt, het voelt altijd langer dan het is. Maar als je kijkt hoe ik er nu aan toe ben na wat er allemaal is gebeurd, dan is het eigenlijk heel snel gegaan. Zowel in het voetbal als in mijn privéleven."

Dankbaar
Of het drama van 2021 en het traject erna Eriksens visie op het voetbal heeft veranderd? "Dat denk ik wel. Ik heb het al eerder gezegd: ik heb me nooit gestrest gevoeld als speler, in wat voor situatie dan ook. Maar nu ga ik er onbewust vanuit dat alles goed komt. Ik ben dankbaar dat ik hier ben. De rest is allemaal extra. Dat is nu mijn motto."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd