Bondscoach Qatar reageert: "Niet alles geloven wat je leest"

19 november 2022, 16:45

Félix Sánchez, de bondscoach van Qatar, heeft zaterdag op een persconferentie gereageerd op de geruchten dat het gastland de tegenstander in het eerste groepsduel, Ecuador, zou hebben omgekocht om expres te verliezen. Daarnaast ging de Spanjaard in op de situatie van de arbeidsmigranten in het land. 

Afgelopen donderdag dook ineens het gerucht op dat Qatar liefst 7,4 miljoen dollar aan Ecuador zou hebben overgemaakt en daar als tegenprestatie een 1-0 overwinning in het duel van aanstaande zondag voor verlangde. Nog diezelfde dag werd de bron die dit nieuws naar buiten bracht overigens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410329/harde-kritiek-bericht-qatar-omkoping-kwam-bewust-uit-bahrein/,_blank,ernstig in twijfel] getrokken. Toch voelde Sánchez zich vandaag genoodzaakt te reageren op het vermeende schandaal. "Ik denk dat er heel veel verkeerde informatie wordt verspreid. Je moet niet alles geloven wat je op internet leest."

Volgens Sánchez is zijn elftal klaar voor de start van het toernooi. "We zijn sterk, niemand kan ons uit balans halen met kritiek en uitspraken. Dat heeft geen invloed op ons", hield hij de verzamelde pers voor. Toch manoeuvreert hij zijn elftal naar een underdogpositie: "Ecuador is favoriet." Om daar aan toe te voegen: "Maar we denken dat we ze goed partij kunnen geven. Het wordt een belangrijke dag voor ons."

Lees ook: Qatar: onder een vergrootglas

Qatar ligt bij veel volgers onder een vergrootglas voor de manier waarop het omgaat met de duizenden buitenlandse arbeidskrachten die onder meer zijn ingezet bij de bouw van de WK-stadions. "Natuurlijk is het een grote tragedie als mensen overlijden tijdens hun werk", zegt Sánchez over de naar verluidt 6.500 doden die zouden zijn gevallen bij ongevallen tijdens de bouwwerkzaamheden. "Ik hoop dat dit WK kan bijdragen aan het verbeteren van de situatie voor deze groepen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen