Nieuwe tik voor Senegal in aanloop naar duel tegen Oranje

20 november 2022, 15:44

Dat Sadio Mané het WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan was een flinke tegenslag voor Senegal, dat in aanloop naar het duel tegen het Nederlands elftal nog een tik heeft moeten incasseren. Het papierwerk van verdediger Ismail Jacobs is niet in orde, waardoor hij het duel aan zich voorbij moet laten gaan.

Jacobs, nu actief bij AS Monaco, is geboren in Keulen waardoor hij in het verleden uitkwam voor Duitsland. Bondscoach Aliou Cissé van Senegal besloot de linksachter afgelopen zomer voor het eerst bij de selectie te halen, maar het papierwerk van de 23-jarige verdediger is vlak voor de start van het WK niet in orde. Daardoor moet Jacobs het duel tegen Oranje noodgedwongen missen.

Het is een domper voor Cissé, die razendsnel heeft doorgeschakeld en een vervanger voor de linksback heeft opgeroepen. Moussa N'Diaye is door de bondscoach bij de selectie gehaald na het wegvallen van Jacobs. N'Diaye komt uit voor het Belgische RSC Anderlecht, maar speelde nog niet eerder een interland voor de nationale ploeg van Senegal.

Het is niet de eerste speler waar bondscoach Aliou Cissé opeens niet over kan beschikken, want eerder viel ook sterspeler Sadio Mané weg. De aanvaller van Bayern München, die voor het grootste gevaar zorgt aan de kant van Senegal, moet het WK door een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen