Officieel: Van Bronckhorst na slechte fase ontslagen bij Rangers

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 november 2022 – Giovanni van Bronckhorst keert na het WK niet terug als trainer van Rangers FC. Dat nieuws sijpelde maandagochtend al naar buiten en werd niet veel later bevestigd door de club zelf. Rangers bedankte Van Bronckhorst voor zijn werkzaamheden, maar zag door de slechte resultaten van de eerste seizoenshelft een ontslag als de beste oplossing.

Officieel: Van Bronckhorst na slechte fase ontslagen bij Rangers

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Bronckhorst was in Glasgow bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de club waar hij als speler drie jaar schitterde. Het contrast tussen beide jaren was echter groot. In zijn debuutseizoen, waarin Van Bronckhorst de succesvolle Steven Gerrard opvolgde, pakte hij de Schotse beker en bereikte hij de finale van de Europa League.

Dit seizoen nam de druk op Van Bronckhorst met de week toe. Zo eindigde Rangers stijf onderaan in de Champions League-poule die ook Ajax niet overleefde, waarin het zelfs als slechtste Champions League-deelnemer ooit eindigde. Ook in de competitie staat de ploeg er niet goed voor: de achterstand op titelconcurrent Celtic is al opgelopen tot negen punten.

Trainersloopbaan Van Bronckhorst
Van Bronckhorst was bij Rangers bezig aan zijn derde klus als hoofdtrainer. In 2015 stond hij bij Feyenoord voor het eerst op eigen benen en groeide hij uit tot een van de meest succesvolle trainers bij de club ooit. In vier jaar tijd won hij vijf prijzen, waaronder de landstitel van 2017. Na een avontuur bij het Chinese Guanzhou R&F belandde hij bij zijn oude club Rangers, waar hij nu dus ook zijn eerste ontslag als trainer heeft meegemaakt.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd