Belgen verbolgen over FIFA: "Was geen overleg mogelijk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk speelde gisteren tóch zonder de OneLove-band omdat de FIFA op het laatste moment besloot dat het dragen daarvan tot een gele kaart zou leiden. Ook België, dat morgen aantreedt tegen Canada, ziet om die reden af van het dragen van de band die zou oproepen tot meer inclusiviteit en diversiteit in het voetbal. Daarnaast is er gedoe over de shirts die de Belgen in Qatar zullen dragen.

Belgen verbolgen over FIFA: "Was geen overleg mogelijk"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op het uitshirt dat de Rode Duivels op het WK zouden dragen is namelijk het woord 'Love' verwerkt, en ook dat moet op last van de FIFA worden afgeplakt. Daarnaast werd ook het inloopshirt van de Belgen, waarin de regenboogkleuren zijn verwerkt, afgekeurd door de wereldvoetbalbond.

Lees ook: KNVB krabbelt toch terug: géén OneLove-band door sanctie FIFA

De voorzitter van de Belgische voetbalbond KBVB reageert tegenover de Belgische krant Het Nieuwsblad verbolgen op de beslissingen van de FIFA. "Maanden geleden hebben we al geprobeerd om met de FIFA in contact te komen -ik ben zelf naar Zwitserland gereisd-, maar er is nooit een concreet antwoord gekomen." Tot enkele dagen voor de openingswedstrijd dus. "We wilden de situatie ontmijnen, dat is niet gelukt."

Bezinnen op relatie
"De KBVB gaat de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar zijn relatie met de FIFA", valt verderop te lezen. De KNVB kwam eerder al met een reactie van vergelijkbare strekking. Net als de Engelse FA overigens. "Onze spelers en coaches zijn ontgoocheld. Ze zijn grote voorvechters van inclusiviteit en zullen hun steun op andere manieren uiten."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd