Schöne weet het zeker: "Denemarken komt verder dan Nederland"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – NEC-middenvelder Lasse Schöne is optimistisch over de kansen van Denemarken op het WK. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Ajax speelde zelf 51 interlands, maar beëindigde zijn loopbaan als international in 2021. Dinsdagmiddag trappen de Denen hun groepsfase om 14.00 uur af met het duel tegen Tunesië. 

Schöne weet het zeker: "Denemarken komt verder dan Nederland"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op het vorige WK in 2018 was de inmiddels 36-jarige Schöne nog basisspeler. De Denen vlogen er toen in de achtste finale na strafschoppen uit tegen Kroatië, dat later de finale zou halen. "Het was een hoogtepunt in mijn carriere", zegt Schöne nu in gesprek met Omroep Gelderland. "Dat was echt een toernooi zoals je dat wil. Dit is anders. Er is al heel veel gezegd over die toestanden daar in Qatar."

Schöne ziet zijn landgenoten dit jaar ver komen. "Ze zijn een outsider." Hij wijst op de goede resultaten die de Deense ploeg in de kwalificatiereeks behaalde. Daarin werd onder meer twee keer knap gewonnen van regerend wereldkampioen Frankrijk. Schöne verwacht zelfs dat de Denen verder kunnen komen dan Nederland. "Helemaal nu Jasper Cillessen niet is geselecteerd", refereert hij aan zijn teamgenoot bij NEC die verrassend aviel voor de definitieve selectie van Louis van Gaal. 

Denemarken begint het toernooi dinsdag met een wedstrijd tegen Tunesië. Daarna treft het zaterdag opnieuw de Fransen, om vervolgens woensdag de groepsfase af te sluiten met een wedstrijd tegen Australië. "Ik ga het niet heel intensief volgen", zegt Schöne. "Het is nu een beetje een gekke periode voor een WK. Normaal ku je lekker in je tuin kijken in de zomer. Nu moet je binnen zitten met een trui aan." Zijn zoon volgt het toernooi intensiever, zo blijkt. "Maar ik ga wel wedstrijden kijken van mooie ploegen en uiteraard van Nederland en Denemarken."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd