Eerste WK-stunt een feit: Saoedi's bezorgen Argentinië valse start

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Op de derde speeldag van het WK in Qatar is de eerste grote verrassing van het toernooi gevallen in groep C. Saoedi-Arabië knokte zich tegen titelfavoriet Argentinië met succes terug van een 1-0 achterstand door in de tweede helft de score volledig om te buigen in een sensationele 2-1 overwinning. 

Eerste WK-stunt een feit: Saoedi's bezorgen Argentinië valse start

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Argentinië liet in de eerste helft het Saoedische net vier keer bollen, maar slechts één doelpunt werd goedgekeurd. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Van Boekel, de VAR van dienst. Hij constateerde dat er bij een Argentijnse corner een overtreding  op Leandro Paredes was gemaakt en riep scheidsrechter Slavko Vincic naar de kant, die de bal op de stip legde. Messi benutte vervolgens de strafschop.

De Argentijnse sterspeler leek kort daarna ook zijn tweede van de wedstrijd te maken, maar de grensrechter stak daar een stokje voor. Ook twee doelpunten van Lautaro Martínez werden vanwege buitenspel afgekeurd. Eenmaal nam de grensrechter het niet waar en verpestte Van Boekel het Argentijnse feestje. De Argentijnen stonden gedurende de wedstrijd sowieso opvallend vaak buitenspel, wat mede werd veroorzaakt door de prima functionerende buitenspelval van de Saoedi's.

Waar het halverwege de vraag leek wanneer de Argentijnen nou eindelijk de tweede treffer zouden maken, leverde de tweede helft een zeer verrassende wending op. Amper drie minuten nadat de bal weer aan het rollen was gebracht schoot Saleh Al-Shehri namelijk de gelijkmaker in de verre hoek achter de Argentijnse doelman Emiliano Martínez. De verbijsterende omwenteling was compleet toen de 1-2 vijf minuten later schitterend werd binnengeschoten door Salem Al-Dawsari.

De Argentijnse bondscoach Scaloni reageerde met drie wissels en bracht onder meer oud-Ajacied Lisandro Martínez en Manchester City-aanvaller Julian Álvarez binnen de lijnen. Maar ook met de verse krachten hadden de Argentijnen veel moeite een gat in de Saoedische defensie te slaan. Messi kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker, maar schoot een vrije trap over en zag een tegendraadse kopbal gekeerd worden door de Saoedische doelman Mohammed Al Owais. Met vereende krachten bleef Saoedi-Arabië ook in de lange blessuretijd echter overeind, al was er even schrik om verdediger Yasser Al-Shahrani die lang bleef liggen na een botsing met zijn eigen doelman. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd