Spaanse 'comeback' in 2010 moet voorbeeld zijn voor Messi

22 november 2022, 15:25

Het WK in Qatar is zeer teleurstellend van start gegaan voor Argentinië. De Zuid-Amerikanen werkten met veel vertrouwen en hoge verwachtingen toe naar het eindtoernooi, maar de eerste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië resulteerde in een zeer verrassende 1-2 nederlaag. Een enorme klap voor Lionel Messi en zijn team- en landgenoten. Máár, er is nog hoop...

Iedereen is het erover eens dat als Messi wereldkampioen wil worden, het deze winter moet gebeuren. In 2014 waren Argentinië en Messi heel dichtbij, maar toen werd er in de finale in Brazilië met 1-0 verloren van Duitsland. Vier jaar later werden de Zuid-Amerikanen al in de achtste finale uitgeschakeld door Frankrijk, waardoor zij in Qatar nog wel wat recht hebben te zetten. Maar in de eerste wedstrijd ging het dus meteen mis. Argentinië kwam dankzij een benutte strafschop van Messi nog wel op een vroege 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft verbaasde Saoedi-Arabië de hele wereld door kort achter elkaar tweemaal te scoren en de 1-2 voorsprong uiteindelijk ook over de streep te trekken. 

Argentinië is het WK dus begonnen met een nederlaag en dat komt hard aan in het Zuid-Amerikaanse land. Het vervolg in de groepsfase belooft er namelijk niet makkelijker op te worden. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni trof in Saoedi-Arabië op papier de zwakste broeder in de groep, maar die bleek dus wel te sterk. In het restant van de groepsfase wachten Mexico en Polen, geen tegenstanders waarvan wel even zal worden gewonnen. De Zuid-Amerikanen zullen het ergste al vrezen, maar er is eigenlijk nog geen reden tot paniek. In 2010 verloor Spanje immers zijn eerste groepswedstrijd (0-1 tegen Zwitserland), maar werd het uiteindelijk wereldkampioen door in de finale Oranje met 1-0 te verslaan. 

Lees ook: Stevig oordeel Argentijnse kranten na onverwachte nederlaag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen