Feest in Saudi-Arabië: Koning kondigt nationale feestdag aan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – In Saudi-Arabië zal er morgen volop worden nagenoten van de knappe prestatie van hun nationaal voetbalelftal. In de openingswedstrijd op het WK in Qatar werd topfavoriet Argentinië namelijk verrassend met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg van bondscoach Hervé Renard een vliegende start beleeft. De koning van het land uit het Midden-Oosten heeft deze ongekende prestatie beloont door een nationale feestdag af te kondigen. 

Feest in Saudi-Arabië: Koning kondigt nationale feestdag aan

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Morgen zal er hierdoor in Saudi-Arabië vooral worden gefeest ter ere van de overwinning. Voor de ploeg was de overwinning een welkome verrassing, want in aanloop naar het WK werd er verloren van Kroatië (1-0) en gelijkgespeeld tegen Panama (1-1). Hoewel veel analisten voorafgaand aan de start van het eindtoernooi Saudi-Arabië weinig kans hadden gegeven om de achtste finale in een groep met Mexico, Polen en dus Argentinië, heeft het land zichzelf een goede uitgangspositie verschaft.

Lees ook: Eerste WK-stunt een feit: Saoedi's bezorgen Argentinië valse start

Grootste WK-stunt ooit
De overwinning op Argentinië is niet alleen de grootste verrassing op dit WK tot dusver, maar kan zelfs worden gezien als de grootste stunt ooit op een wereldkampioenschap. Volgens sportdatabureau Nielsen's Gracenote had Saudi-Arabië namelijk slechts 8,7% kans op een overwinning, wat nog minder is dan de Verenigde Staten toen Engeland op het WK van 1950  met 1-0 werd verslagen (9,5%). Aangezien ook Tunesië op dinsdagmiddag wist te verrassen door Denemarken op een gelijkspel te houden (0-0), is het dus de vraag hoeveel stunts we nog gaan zien in Qatar.


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd