Gemiste strafschop Lewandowski komt Polen duur te staan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Polen en Mexico hebben allebei een punt overgehouden aan hun openingswedstrijd op het WK in Qatar (0-0). In een wedstrijd waarin niet veel grote kansen te zien waren was een gemiste penalty van de Poolse topschutter Robert Lewandowski cruciaal. Dankzij het gelijke spel is Saudi-Arabië voorlopig de verrassende koploper in groep C.

Gemiste strafschop Lewandowski komt Polen duur te staan

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Beide ploegen begonnen aan dit duel in de wetenschap dat Argentinië een verrassende nederlaag had geleden tegen Saudi-Arabië (1-2). Dit betekent dat de strijd om eerste plaats in poule C nog wel eens heel spannend zou kunnen gaan worden, waar Mexico en Polen van tevoren hoopten om elkaar te verslaan en zo hoogstwaarschijnlijk plek twee achter Argentinië te bemachtigen. Ook Nederlanders kijken met spanning naar deze poule, want Oranje zou het groepshoofd van poule C wel eens kunnen treffen, mocht de ploeg van Louis van Gaal de eigen poule winnen en de kwartfinale halen.

De wedstrijd begon met een levendig Mexico dat snel de aanval zocht, waar Polen vooral gevaarlijk probeerde te worden via lange ballen op Lewandowski. Aan beide kanten resulteerde dit niet in grote mogelijkheden in het eerste bedrijf. Dit lag echter niet aan ex-PSV'er Hirving Lozano, die met zijn acties en voorzetten wel voor dreiging zorgde. Na rust moest er dus van beide kanten ander spel worden laten zien als de ploegen een kans wilde maken op drie punten.

Dit gebeurde in eerste instantie niet, totdat Lewandowski ineens opdook voor het doel. Hij werd gevloerd door oud-PSV'er Héctor Moreno en verdiende daarmee een strafschop. De vedette ging zelf achter de bal staan, maar verschalkte Ochoa niet. De doelman was in 2014 al een plaaggeest voor Oranje (waar Nederland uiteindelijk in een verlenging toch 2-1 won) en ook Lewandowski was hem hier dus niet de baas. Het falen vanaf elf meter van Lewandowski gaf de Mexicanen weer een energieboost, waarna ze veelvoudig de aanval zochten. Toch bleef dit een wedstrijd van weinig kansen en stond de brilstand in de slotfase nog steeds op het scorebord.

Ook in de slotminuten kwamen de ploegen niet tot scoren, waardoor alles nog open ligt in poule C. Saudi-Arabië gaat nu aan kop, maar dit gelijkspel geeft Messi's Argentinië wel weer ruimte om alsnog groepshoofd te worden, als ze hun volgende twee wedstrijden winnen. Mexico en Polen laten Oranje door dit gelijkspel dus nog altijd gissen naar wie het groepshoofd zal worden en wie we dus wel eens zouden kunnen treffen in de kwartfinale.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd