Vertrouwen in Marokko: "Zij hebben Modric, maar wij hebben Ziyech"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Tegen alle verwachtingen in maakt Hakim Ziyech onderdeel uit van de WK-selectie van Marokko. De 29-jarige middenvelder lag lang in de clinch met de vorige bondscoach en gaf eerder aan nooit meer voor het Afrikaanse land uit te willen komen, maar dankzij de komst van Walid Regraoui is de oud-Ajacied toch teruggekeerd. Bij de NOS geeft de nieuwe bondscoach aan hoe belangrijk Ziyech is voor zijn team.

Vertrouwen in Marokko: "Zij hebben Modric, maar wij hebben Ziyech"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Marokko is op het WK ingedeeld in een pittige groep. In Qatar nemen de Leeuwen van Atlas het op tegen Kroatië, België en Canada. Toch behoudt Regraoui vertrouwen in een goed resultaat. "Ja, Kroatië is regerend vice-wereldkampioen. En ja, zij hebben ontzettend goede spelers. Maar wij hebben ook topspelers, want wij hebben bijvoorbeeld Ziyech en Noussair Mazraoui."

De terugkeer van de twee ex-Ajacieden bij Marokko speelt volgens hem een cruciale rol op dit WK. Zeker Ziyech oogst veel lof bij Regraoui. "Ziyech heeft exceptionele kwaliteiten. Als hij met vertrouwen speelt, kan hij zich meten met de beste spelers van de wereld", aldus de huidige bondscoach. Ook aanvoerder Romain Saiss onderstreept het belang van de Drontenaar. "Ziyech is zo belangrijk voor ons. Hij geeft het team iets extra's." 

Ruzie is opgelost
Morgen neemt Ziyech het met Marokko op tegen Kroatië in de eerste wedstrijd op het WK. Saiss blikt nog even kort terug op de periode onder oud-bondscoach Valid Halilhodzic, waarin Ziyech weigerde uit te komen voor het land. "Dat was een lastige situatie, een zware tijd voor Ziyech. Maar nu is hij weer gefocust op zijn spel en weer in staat om het beste uit zichzelf te halen." Onder Regraoui is Ziyech dus weer helemaal opgeleefd en liet hij onlangs zijn kwaliteiten nog een keer zien met een goal van eigen helft. De bondscoach rekent er dan ook op dat Ziyech het verschil kan maken voor zijn ploeg. "Zij hebben Luka Modric, maar wij hebben Ziyech. Ik ben blij dat we hem er weer bij hebben. Het land heeft hem nodig. Het land houdt van hem", aldus Regraoui.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd