Iraanse topspeler gearresteerd: 'Waarschuwing voor WK-gangers'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Iran speelt vrijdag de tweede wedstrijd op het WK van 2022, maar in het land zelf zijn belangrijkere zaken aan de hand. Door de spanningen in het land wordt ook de druk op de nationale ploeg verder opgevoerd. Donderdag werd oud-international Voria Ghafouri, in Iran een grote naam in het voetbal, gearresteerd, wat wordt uitgelegd als een waarschuwing aan de internationals die nu in Qatar actief zijn. 

Iraanse topspeler gearresteerd: 'Waarschuwing voor WK-gangers'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarover berichtte The Guardian, kort voor Iran het in de tweede groepswedstrijd opneemt tegen Wales. Ghafouri is een 26-voudig international die onder meer deel uitmaakte van de Iraanse selectie op het WK van 2018. Dit keer bleef de 35-jarige rechtsback van Foolad FC echter achter in eigen land. Daar werd hij donderdag gearresteerd vanwege het verspreiden van propaganda tegen de stad en het ondermijnen van de nationale ploeg. Eerder riep hij de Iraanse overheid via social media op om te stoppen met het vermoorden van Koerden in het land.

Waarschuwing aan nationale ploeg
Vooral de timing van de arrestatie, op de vooravond van de tweede interland van Iran, is opmerkelijk. Het lijkt alles te maken te hebben met de protestactie van de nationale ploeg in de openingswedstrijd tegen Engeland. Daar weigerden de spelers om het volkslied mee te zingen, uit protest tegen het regime in hun thuisland. De arrestatie van hun voormalig ploeggenoot lijkt daarmee vooral een waarschuwing aan de internationals om dergelijke protesten dit keer achterwege te laten. 

Iran en Wales trappen straks (maandag) om 11.00 uur af. Dan zal dus ook duidelijk worden welke invloed de arrestatie van Ghafouri heeft gehad. 

Lees ook: Iran passeert Jahanbakhsh; fans Wales mogen tóch statement maken

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd