Memphis zag feller Ecuador: "Moeten meer op elkaar vertrouwen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Memhpis Depay kreeg, zoals vooraf al aangekondigd door bondscoach Louis van Gaal, een helft speeltijd tegen Ecuador. Toch kon de aanvaller van FC Barcelona zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Na afloop legde Memhis de vinger op de zere plek.

Memphis zag feller Ecuador: "Moeten meer op elkaar vertrouwen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Zij waren feller en beter", zegt hij tegenover de NOS. "Maar wij gaven hen ook de gelegenheid om beter te zijn", stipt Memphis aan. Aanvallend kwam Oranje na de vroege openingstreffer van Cody Gakpo nauwelijks tot kansen in het duel met de Zuid-Amerikanen. "De afstanden in dit systeem zijn groot, je moet je als aanvaller op het juiste mooment aanbieden", analyseert Memhis het gebrek aan stootkracht.

"Voorin is het gewoon lastig", gaat hij verder. "We komen niet op het goede moment aan de bal." Over zijn eigen spel was hij maar matig tevreden. "Ik heb niet het gevoel gehad dat ik in mijn eigen spel kon komen. Ik ben toch een speler die vaak de bal wil raken en zijn tegenstander op wil zoeken, maar dat is niet vaak gelukt vandaag."

Toch wijst hij ook op iets positiefs na afloop van het duel. "We hebben er wel een punt uitgesleept." In het afsluitende groepsduel met Qatar kan Oranje zich alsnog plaatsen voor de achtste finale. "Het zou zeker helpen als we er dan een flink aantal inschieten." Maar eerst moet het elftal in de woorden van Memphis 'meer op elkaar gaan vertrouwen, juist in fases waarin het moeilijk wordt'. Want het spel tegen Ecuador was niet goed genoeg om kansen te maken op een goede eindklassering in Qatar: "Het moet gewoon beter."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd