Dit is de reden van de extreem late keeperswissel bij Marokko tegen België

27 november 2022, 16:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een zeer opmerkelijk moment bij de WK-wedstrijd tussen Marokko en België. Keeper Yassine Bounou deed de volledige warming-up bij Marokko mee, stond in de basisopstelling én zong het volkslied van Marokko mee. Maar tijdens de teamfoto was de goalie vervangen door reservekeeper Munir, die vervolgens ook het duel keepte. En dit is de reden waarom.

Bounou zou zich vlak voor de aftrap opeens niet meer goed hebben gevoeld, zo schrijven diverse Marokkaanse media. Hoewel hij de volledige warming-up heeft meegedaan, zou hij zich wel al de hele dag niet volledig goed hebben gevoeld: last van duizeligheid. Hij heeft het geprobeerd, maar is er uiteindelijk niet in geslaagd om de aftrap te halen. Omdat er voor het eerste fluitsignaal werd gewisseld, kost het Marokko geen wissel. 

De wisseling deed heel veel stof opwaaien op social media. Er deden heel veel vragen en suggesties de ronde waarom Bounou zou zijn gewisseld. Ook niet alle commentatoren hadden het door op de tv-stations wereldwijd: in België had commentator Filip Joos het pas na een kwartier door dat er gewisseld was. In Engeland bij de BBC kwamen de commentatoren er pas na ruim veertig (!) minuten achter en werden heel veel reddingen aan Bounou gegeven. Munir keepte overigens een prima eerste helft, ondanks zijn last minute wissel in het doel van Marokko.

Lees ook: Goed nieuws uit ziekenboeg bij Marokko

Meunier met en zonder masker

Het was niet de enige vraag waarover werd gesproken op social media. Het ging ook over het gezichtsmasker van Thomas Meunier. Tegen Canada viel hij nog in mét gezichtsmasker, maar tegen Marokko deed de Belg het zonder. Dat had te maken met de tijd: hij moest zijn masker vijf weken dragen en die waren na de wedstrijd tegen Canada verstreken, waardoor het masker niet langer op hoeft. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen