Kroatië dompelt België dieper in rouw en ruikt achtste finales WK

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 november 2022 – Voor Canada is het WK na twee duels al voorbij. Zondagavond verloor het met 4-1 van Kroatië, waardoor de Canadezen op nul punten blijven staan en de knock-outfase niet meer haalbaar is. Het duel met de geslepen Kroaten begon nog zo mooi met een pijlsnelle treffer van Alphonso Davies, de eerste Canadese WK-goal. Kroatië boog echter al voor de pauze de score om en staat nu eerste in groep F.

Kroatië dompelt België dieper in rouw en ruikt achtste finales WK

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De teller stond voor Canada na vier duels op een WK nog op nul: geen punten en geen doelpunten. In 1986 verloor het alle drie de wedstrijden in de groepsfase en in Qatar was het gestart met een 1-0 nederlaag tegen België. Als de uitkomst tegen Kroatië opnieuw nul punten zou zijn, lagen de Canadezen andermaal uit het toernooi. Met de hatelijke nul was het echter snel gedaan: al na 68 seconden kopte Davies een voorzet hard achter keeper Dominik Livakovic.

De eerste WK-treffer van Canada betekende dat Kroatië virtueel de nummer laatst in groep F was. De Kroaten waren begonnen met 0-0 tegen Marokko en konden zich ook geen nederlaag veroorloven. Ze hadden veel moeite met de snelle Canadezen, maar halverwege de eerste helft kwam de ervaren ploeg van Zlatko Dalic op gang. Eerst werd een goal van Andrei Kramaric nog afgekeurd wegens buitenspel van Marko Livaja, die na de latere 1-1 van Kramaric op slag van rust de 2-1 in de hoek schoot. Daarmee was de 0-1 achterstand ongedaan gemaakt.

Lees ook: Marokko zorgt voor enorme stunt met zege tegen Belgen

Door de tegentreffers lag Canada uit het toernooi, ondanks het eerste doelpunt op een mondiale eindstrijd. Het moest in de tweede helft dus op zoek naar minstens een goal om in leven te blijven. Via invallers Jonathan Osorio en Jonathan David loste Canada gevaarlijke schoten, maar daarna vloeiden langzaam de krachten weg. Het geduldig wachtende Kroatië deelde het moegestreden Canada met nog twintig minuten te gaan de nekslag uit. Kramaric tekende voor zijn tweede en velde zo het vonnis. In de blessuretijd deed invaller Lovro Majer Canada nog meer pijn met de 4-1. De Canadezen hebben de eerste treffer op een WK te pakken, en hebben nog een duel in Qatar om niet weer met lege handen te vertrekken.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd