Füllkrüg treedt met heldenrol in voetsporen van ex-PSV'er Götze

27 november 2022, 23:48

Niclas Füllkrug heeft zijn ploeg zondagavond voor een enorme blamage behoed. Duitsland moest vrezen voor vroegtijdige uitschakeling tijdens het WK, maar de ploeg van bondscoach Hansi Flick knokte zich ternauwernood terug tegen Spanje (1-1).

Füllkrug, die pas elf dagen zijn interlanddebuut maakte en in beeld kwam vanwege de blessure van Timo Werner, tekende in de slotfase van de wedstrijd voor de gelijkmaker, nadat Alvaro Morata de Spanjaarden na rust op voorsprong had geschoten. Met zijn heldenrol trad de kort daarvoor ingevallen Füllkrug in de voetsporen van Mario Götze.

Füllkrug werd namelijk de eerste Duitse invaller sinds 2014 die trefzeker was tijdens het WK. Götze ging hem in de finale van het wereldkampioenschap in 2014 voor. De oud-middenvelder van PSV kwam binnen de lijnen tegen Argentinië en nam de winnende treffer voor zijn rekening.

Voor Füllkrug kreeg zijn sprookje daarmee een nieuw hoofdstuk. De spits speelt bij Werder Bremen, acteerde jarenlang op het tweede niveau en besloot zijn club na degradatie uit de Bundesliga trouw te blijven. Dit seizoen is hij de grote uitblinker van de nummer negen van Duitsland. In veertien wedstrijden was Füllkrug goed voor tien goals en twee assists.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen