Uit selectie gezette André Onana verlaat WK per direct

28 november 2022, 12:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana komt niet meer in actie op het WK in Qatar. De 26-jarige doelman heeft het Kameroense kamp per direct verlaten en zal niet meer terugkeren, zo meldt journalist Fabrizio Romano.

Eerder op de dag werd bekend dat Onana uit de selectie van Kameroen is gezet. De aanleiding zou [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410797/dit-is-waarom-andre-onana-uit-de-selectie-gezet-zou-zijn/,_blank,een conflict] met Rigobert Song zijn. De bondscoach wilde dat Onana een 'meer traditionele' manier van keepen zou hanteren, maar kreeg nul op het rekest.

Onana werd daarop uit de selectie van Kameroen gezet. De oud-doelman verscheen dan ook niet onder de lat toen de Kameroeners maandagochtend aantraden tegen Servië. Devis Epassy, eigenlijk de reservekeeper, verdedigde het doel in de tweede WK-wedstrijd.

De keeper van Internazionale viel tegen Zwitserland vooral op omdat hij zich continu met de opbouw van Kameroen bemoeide. Daarmee vestigde hij zelfs een WK-record: hij had 26 balaanrakingen buiten het strafschopgebied.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen