Veldbestormer met regenboogvlag was Italiaanse recidivist

29 november 2022, 09:17

Het duel tussen Portugal en Urugay werd maandag onderbroken toen een man gekleed in een Superman-shirt en voorzien van een regenboogvlag het veld betrad. De identiteit van de veldbestormer is inmiddels bekend. 

Het zou gaan om de Italiaan Mario Ferri, schrijft de Daily Mirror. De 35-jarige Ferri is geen onbekende in de wereld van de veldbestormers. Hij zou namelijk al meerdere keren hebben toegeslagen bij grote wedstrijden. Zo maakte hij volgens de Engelse krant zijn 'debuut' al in 2010, toen hij de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en AC Milan onderbrak.

In eigen land betrad hij het veld bij de wedstrijd Sampdoria-Napoli om de toenmalige Italiaanse bondscoach Marcello Lippi te bewegen Antonio Cassano op te nemen in zijn selectie voor het WK in Zuid-Afrika. Zonder succes, want de aanvaller bleef thuis maar Ferri reisde wél af naar de eindronde. Tijdens de halve finale tussen Spanje en Duitsland was het opnieuw raak en kwam Ferri terug op zijn eerdere advies aan Lippi, die met Italië in de groepsfase was gestrand. 'Lippi I told you so' viel te lezen op zijn shirt. 

Lees ook: Flink portie lef: veldbestormer betreedt veld in Qatar met regenboogvlag

In datzelfde jaar sloeg Ferri opnieuw toe tijdens de finale van het WK voor clubs, die in Abu Dhabi werd gespeeld. Het duel tussen Internazionale en het Congolese Mazembe werd destijds door zijn toedoen stilgelegd omdat hij ook toen al in een Superman-shirt het veld betrad. Daarop was de tekst 'Free Sakineh' te lezen, een verwijzing naar een Iraanse vrouw die op dat moment dreigde te worden gestenigd door het regime in Teheran. 

Met zijn actie van maandag wilde Ferri aandacht vragen voor twee verschillende zaken. Op de voorkant van zijn shirt stond de tekst 'Save Ukraine', waarmee hij verwees naar de Russische inval in het oost-Europese land. Op de achterkant stond 'Respect For Iranian Women'. Met die tekst doelt Ferri op de huidige situatie in Iran, waar grootschalige protesten tegen het streng-Islamitische regime zijn uitgebroken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen