Martínez hekelt Belgische media: "Negatief nieuws belangrijker"

30 november 2022, 18:45

Roberto Martínez is niet blij met de negatieve houding van de media in België. De bondscoach van onze zuiderburen kent vooralsnog een moeizaam WK met zijn ploeg en zodoende ligt alles onder een vergrootglas. Dat kan Martínez niet gebruiken voorafgaand aan de cruciale groepswedstrijd tegen Kroatië.

België kwam nog met de schrik vrij tegen Canada, maar verloor van Marokko. Volgens het Franse medium L'Équipe was het daarna onrustig in de kleedkamer van de Belgen. "Natuurlijk waren wij niet blij met onze prestatie tegen Canada en Marokko", aldus Martínez op een persconferentie. "Dan zie je vanaf de buitenkant meteen een storm van kritiek opkomen. Misschien laten we ons daar op dit moment teveel door beïnvloeden. Er zijn blijkbaar mensen die er blij van worden om met 'fake news' aan de haal te gaan. Dat vind ik verbazingwekkend."

Lees ook: Bom barst bij Belgen: 'Lukaku moet ruzie in kleedkamer sussen'

De berichtgeving van L'Équipe werd in de Belgische media ook breed uitgemeten. Martínez is zeker niet te spreken over de negatieve houding ten opzichte van zijn spelersgroep. "Het WK is het grootste sportevenement ter wereld. In Frankrijk heeft men het slim gedaan door voor opschudding te zorgen in België. Het laat zien dat er mensen zijn die het belangrijker vinden om negatief nieuws te verspreiden in plaats van het team te steunen. Ze zouden beter genieten van de beste Belgische generatie die er ooit is geweest."

Rode Duivels moeten winnen in groep F

Het zou zomaar kunnen dat het WK voor Martínez er donderdagavond al op zit. Hij moet met de Belgen namelijk winnen van Kroatië om nog kans te maken op de knockout-fase van het toernooi. In groep F zijn de Kroaten met vier punten de koploper. Marokko heeft ook vier punten en bezet de tweede plek op basis van doelsaldo. De Belgen staan derde met drie punten, terwijl het al uitgeschakelde Canada zonder punten de nummer vier is. Marokko en Canada spelen donderdag ook tegen elkaar. Alle wedstrijden beginnen om 16.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen