Geen feest voor Australische selectie: "En geen sociale media!"

30 november 2022, 19:20

Australië bereikte woensdag verrassend de achtste finale van het WK. Na de 1-0 zege op Denemarken was de Australische bondscoach Graham Arnold vanzelfsprekend zo trots als een pauw op zijn spelersgroep. Toch peinst hij er niet over de teugels wat te laten vieren na de historische prestatie van de Socceroos. 

De plaatsing voor de laatste zestien noemde Arnold direct na de wedstrijd "Fantastisch!" De oud-speler van NAC Breda en Roda JC vierde het succes op het veld met zijn spelersgroep, die voro het eerst sinds 2006 de groepsfase van een WK wisten te overleven. Destijds stond Guus Hiddink nog als bondscoach voor de groep en was Arnold één van zijn assistenten. 

De grote prestatie ten spijt betekent de overwinning op de Denen echter niet dat de Australische spelers het er vanavond van mogen nemen in Qatar. "Er wordt geen feest gevierd vanavond", zei Arnold tegenover de camera's van de FIFA. "Daarom ging het zo goed na de overwinning op Tunesië", vervolgde hij. "Geen feest, geen emoties. Slapen en geen sociale media", bleef Arnold volhouden. 

Later op de woensdagavond wordt bekend wie de tegenstander van Australië in de achtste finale wordt. Doordat het in groep D als tweede eindigde achter wereldkampioen Frankrijk treft het de nummer één van poule C. Om 20.00 uur beginnen daarin de wedstrijden Polen - Argentinië als Saoedi-Arabië - Mexico. Voorafgaand aan het laatste groepsduel staat Polen bovenaan in de groep. De winnaar van de achtste finale van Australië treft vervolgens Nederland óf de Verenigde Staten in de kwartfinale. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen