RKC Waalwijk
0 – 0
Go Ahead Eagles

Fransen woedend over afgekeurde treffer: "Hij had het recht niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 november 2022 – Regerend wereldkampioen Frankrijk liep in de derde speelronde van het WK aan tegen een onverwachte nederlaag. Tunesië was met 1-0 te sterk, mede doordat scheidsrechter Matthew Conger diep in blessuretijd de gelijkmaker van Antoine Griezmann annuleerde. Die beslissing leidde tot woede van de Fransen. 

Fransen woedend over afgekeurde treffer: "Hij had het recht niet"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de stand in groep D was het afkeuren van de treffer overigens niet meer van belang. De Fransen waren al zeker van de groepswinst. Australië kwam weliswaar in punten gelijk door van Denemarken te winnen, maar heeft een minder doelsaldo. Toch meent het Franse kamp dat Conger een onterechte én ongeldige beslissing nam. 

De arbiter had namelijk al gefloten voor de aftrap na het doelpunt van Griezmann, waarmee volgens het Franse RMC de mogelijkheid om de treffer nog te betwisten zou zijn verlopen. In de reglementen van de FIFA zou namelijk te lezen zijn dat een situatie niet opnieuw mag worden beoordeeld nadat het spel weer hervat is, waardoor de annulering dus mogelijk niet rechtsgeldig zou zijn. 

Deschamps vertwijfeld
Ook de Franse bondscoach Didier Deschamps zette na afloop van het duel de nodige vraagtekens bij het gebeuren. "Ik wacht nog op een antwoord over de regelgeving", liet hij optekenen. "Heeft de scheidsrechter het recht om terug te komen op zijn beslissing als hij al gefloten heeft voor de aftrap en het eind van de wedstrijd?", vroeg de keuzeheer zich af. "Ik heb het hem gevraagd, maar ik wacht nog op antwoord."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd