Fransen woedend over afgekeurde treffer: "Hij had het recht niet"

30 november 2022, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Regerend wereldkampioen Frankrijk liep in de derde speelronde van het WK aan tegen een onverwachte nederlaag. Tunesië was met 1-0 te sterk, mede doordat scheidsrechter Matthew Conger diep in blessuretijd de gelijkmaker van Antoine Griezmann annuleerde. Die beslissing leidde tot woede van de Fransen. 

Voor de stand in groep D was het afkeuren van de treffer overigens niet meer van belang. De Fransen waren al zeker van de groepswinst. Australië kwam weliswaar in punten gelijk door van Denemarken te winnen, maar heeft een minder doelsaldo. Toch meent het Franse kamp dat Conger een onterechte én ongeldige beslissing nam. 

De arbiter had namelijk al gefloten voor de aftrap na het doelpunt van Griezmann, waarmee volgens het Franse RMC de mogelijkheid om de treffer nog te betwisten zou zijn verlopen. In de reglementen van de FIFA zou namelijk te lezen zijn dat een situatie niet opnieuw mag worden beoordeeld nadat het spel weer hervat is, waardoor de annulering dus mogelijk niet rechtsgeldig zou zijn. 

Deschamps vertwijfeld

Ook de Franse bondscoach Didier Deschamps zette na afloop van het duel de nodige vraagtekens bij het gebeuren. "Ik wacht nog op een antwoord over de regelgeving", liet hij optekenen. "Heeft de scheidsrechter het recht om terug te komen op zijn beslissing als hij al gefloten heeft voor de aftrap en het eind van de wedstrijd?", vroeg de keuzeheer zich af. "Ik heb het hem gevraagd, maar ik wacht nog op antwoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen