Frankrijk dient klacht in na afgekeurde treffer van Griezmann

2 december 2022, 10:18

Frankrijk is niet blij met de gang van zaken rond het afgekeurde doelpunt van Antoine Griezmann. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps verloor woensdagavond met 1-0 van Tunesië en zag de gelijkmaker in de blessuretijd worden afgekeurd. Daar werden na afloop de nodige vraagtekens bij gezet.

Griezmann leek Frankrijk in extremis alsnog naar een puntje te schieten tegen Tunesië. Hij stond echter in eerste instantie buitenspel en dus besloot scheidsrechter Matthew Conger, na het bekijken van de beelden, om het doelpunt alsnog af te keuren. In het Franse kamp vindt men die beslissing onterecht en ongeldig. Daarop is volgens RMC Sport een klacht ingediend en wordt momenteel op antwoord van de FIFA gewacht.

Lees ook: Fransen woedend over afgekeurde treffer: "Hij had het recht niet"

Deschamps was na de wedstrijd vooral verbaasd over het opmerkelijke voorval. "Ik wacht nog op een antwoord over de regelgeving", liet hij optekenen. "Heeft de scheidsrechter het recht om terug te komen op zijn beslissing als hij al gefloten heeft voor de aftrap en het eind van de wedstrijd?", vroeg de keuzeheer zich hardop af na de nederlaag. "Ik heb het hem gevraagd, maar ik wacht nog op antwoord."

Blunder op Franse televisie

Een groot gedeelte van de Franse fans was overigens nog in de veronderstelling dat hun land gewoon een punt had gepakt. Kijkers van de Franse zender TF1 zagen dat er snel naar de reclame werd geschakeld en dachten dus dat het 1-1 was geworden. Zij hoorden later pas dat de treffer van Griezmann was afgekeurd. Frankrijk werd overigens wel gewoon groepswinaar en speelt in de achtste finales tegen Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen