Feyenoord
0 – 2
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

Collina verklaart hoeveelheid extra tijd: "Mensen willen voetbal"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2022 – Pierluigi Collina heeft van zich laten horen over de nieuwe afspraken rond blessuretijd. Op het WK in Qatar worden de helften vrijwel dagelijks flink verlengd en dat is een bewuste keuze van de FIFA. Dat legde Collina, voorzitter van de scheidsrechterscommissie, uit via de kanalen van de FIFA.

Collina verklaart hoeveelheid extra tijd: "Mensen willen voetbal"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op het WK duren de wedstrijden een stuk langer door de grote hoeveelheid extra tijd. Collina laat weten dat dit al langer een probleem is waar serieus aan gesleutel wordt door de FIFA. "Het is een groot probleem dat veel wedstrijden minder dan vijftig minuten speeltijd hebben. Dat is al een hele tijd aan de hand. De mensen willen nou eenmaal voetbal zien, meer voetbal dan nu het geval is. De vraag om beter naar de tijd te kijken wordt al jaren bij de FIFA en IFAB neergelegd."

Lees ook: Ellenlange blessuretijd van WK mogelijk doorgetrokken in Eredivisie

De 62-jarige voormalig topscheidsrechter uit Italië krijgt naar eigen zeggen veel positieve reacties. "In Rusland zijn we al begonnen. We hebben de scheidsrechters gevraagd om beter te kijken naar de extra tijd. Dat geldt zowel voor de eerste als de tweede helft. De feedback is positief, vooral van de mensen in het stadion. Ik heb nog geen negatieve reacties voorbij zien komen. Het is belangrijk dat de supporters in het stadion en thuis een mooie show te zien krijgen."

Engeland - Iran
Collina noemt de wedstrijd tussen Engeland en Iran als voorbeeld. Daar werden liefst 23 minuten toegevoegd. "De doelman van Iran raakte geblesseerd, dat duurde al elf minuten. Daarna was er ook nog een behandeling van een Engelsman. We moeten ook niet vergeten dat er veel doelpunten worden gemaakt. Die treffers worden gevierd en moeten door de VAR worden nagekeken. Er waren bij deze wedstrijd veel incidenten die de flinke extra tijd hebben veroorzaakt."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd