Hoe Ghana duidelijk probeerde om Suárez in blessuretijd terug te pakken

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – Ghana werd vrijdagavond uitgeschakeld op het WK in Qatar. De ploeg van Mohammed Kudus stond door de kansloze 0-2 achterstand op uitschakelen tegen Uruguay. Hoewel het zelf in de slotfase eigenlijk geen serieus uitzicht meer had op het bereiken van de volgende ronde, had het nog wel een heel duidelijk ander doel: wraak nemen op een oude bekende.

Hoe Ghana duidelijk probeerde om Suárez in blessuretijd terug te pakken

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In Ghana wordt het spel van het eigen land geanalyseerd in de eindfase tegen Uruguay. Door de treffer van Zuid-Korea tegen Portugal (2-1) was het Zuid-Amerikaanse land opeens uitgeschakeld en had het nog een doelpunt nodig om de volgende ronde te bewaren. Ghana viel eerst nog lang aan in de hoop op een aansluitingsgoal én dan ook nog gelijkmaker (2-2), waarmee het zelf nog door had gekund naar de volgende ronde van het WK in Qatar.

Toen dat duidelijk geen optie meer was, hield Ghana in de eindfase opeens de rijen volop gesloten en ging het tijdrekken. Bondscoach Otto Addo besloot diep in blessuretijd zelfs nog uit het niets te wisselen en dat was met een duidelijke reden: het spel vertragen om te zorgen dat Uruguay niet meer zou scoren. Opzich opmerkelijk, want een tegengoal meer of minder zou voor Ghana niets meer uitmaken.

Lees ook: Ajax-middenvelder Mohammed Kudus blinkt met heel fraaie statistiek uit op WK

Suárez tegenover Ghana
Maar voor opponent Uruguay stond er nog genoeg op het spel. Abdul Fatawu Issahaku werd nog in de ploeg gebracht voor uitblinker Kudus, die min of meer een publiekswissel werd gegund. Toch probeerde het team daarmee vooral tijd te rekken en te voorkomen dat Uruguay met een goal de volgende ronde zou halen. Daarmee probeerde het duidelijk wraak te nemen op Luis Suárez. In Ghana was men de handsbal van de spits op het WK van 2010 namelijk nog niet vergeten. Destijds bereikte Uruguay ten koste van Ghana de halve finale en dat zat nog duidelijk altijd diep.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd