Suárez na flinke teleurstelling klaar met FIFA: "Altijd tegen Uruguay"

3 december 2022, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wat een onvergetelijke avond moest gaan worden voor Uruguay, werd er eentje om heel snel te vergeten. De Zuid-Amerikanen leken vrijdagavond hard op weg naar de volgende ronde van het WK, maar door de overwinning van Zuid-Korea op Portugal zien we hen niet meer terug in Qatar. De uitschakeling komt vooral hard aan bij Luis Suárez, die zijn tranen niet kon bedwingen. Tot overmaat van ramp voor de aanvaller kreeg zijn familie van de FIFA geen toestemming om naar het veld toe te gaan. 

Het WK in Qatar was naar alle waarschijnlijkheid het laatste eindtoernooi van Suárez met Uruguay. De spits begon teleurstellend aan het toernooi, maar liet in de laatste groepswedstrijd tegen Ghana bij vlagen zijn klasse zien. Zo was hij belangrijk met een assist op de 0-2, die Uruguay in veilige haven leek te brengen. Maar door de onverwachte zege van Zuid-Korea op Portugal bleven de Zuid-Amerikanen toch nog teleurgesteld achter. Suárez was na afloop niet alleen verdrietig door de uitschakeling, maar ook wegens het feit dat hij zijn familie niet kon begroeten op het veld. 

"Na de wedstrijd wilde ik mijn familie zien en kreeg ik te horen dat mijn kinderen niet naar beneden mochten komen, terwijl ik een speler van Frankrijk wel met zijn kinderen op de reservebank heb gezien", zei Suárez na het laatste fluitsignaal. "Ik ben teleurgesteld. Mijn jongste zoon heeft me nooit een WK-wedstrijd zien winnen. Vandaag (vrijdag, red.) hebben we weliswaar gewonnen, maar hij vertrekt met een bedroefd gevoel. Het lijkt erop dat Uruguay meer macht moet krijgen. De FIFA is altijd tegen Uruguay." 

Lees ook: Hoe Ghana duidelijk probeerde om Suárez in blessuretijd terug te pakken

Zo werd het om meerdere redenen een zeer teleurstellende avond voor Suárez. De aanvaller werd in de tweede helft bij een 0-2 tussenstand naar de kant gehaald. Dat leek lang voldoende voor een plek bij de laatste zestien, maar uiteindelijk bleek dat dus niet het geval te zijn. "Ik ben teleurgesteld en boos. We zijn kritisch op de manier waarop we speelden in de eerste twee wedstrijden, maar vandaag (vrijdag, red.) hebben we alles gegeven. We moesten winnen en dat hebben we gedaan, maar we zijn door onszelf in deze positie beland", aldus de oud-speler van onder meer FC Groningen, Ajax en FC Barcelona. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen