Ajax heeft geleerd van Brobbey-situatie en zet talent onder druk

5 december 2022, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax nam afgelopen week een groot aantal jeugdspelers mee op trainingskamp naar Marbella. De twintigjarige Sontje Hansen was echter een verrassende thuisblijver. De reden dat Ajax hem niet meenam is inmiddels duidelijk: de contractonderhandelingen met de aanvaller duren de Amsterdamse club te lang.

Hansen ligt nog maar een half jaar vast bij Ajax, maar al een half jaar lang probeert de clubleiding dat aflopende contract te verlengen. Nog zonder succes, want een akkoord is nog altijd niet bereikt. Dat terwijl de concrete interesse vanuit de Eredivisie toeneemt. Om een signaal af te geven aan Hansen - en ook aan andere jeugdspelers - is besloten om hem nu thuis te laten.

"Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax", lichtte trainer Alfred Schreuder toe tegenover Voetbal International. "Daarop is de keuze gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers. Dat is ook de les die in de voorbije jaren is geleerd met aflopende contracten van talenten. Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent."

Brian Brobbey

Een recent voorbeeld waar Ajax van geleerd lijkt te hebben, is de situatie rond Brian Brobbey. De zelf opgeleide spits vertrok in 2021 transfervrij naar RB Leipzig en werd een jaar later voor ruim zestien miljoen euro weer teruggekocht. Ajax wil dergelijke situaties in het vervolg voor zijn door eerder in te grijpen, zoals nu met Hansen gebeurt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou is de situatie met Hansen wel wat anders dan die van Brobbey destijds. Die laatste had al laten zien een potentiële basisspeler te zijn, dat heb ik van Hansen nog niet gezien.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon lekker laten gaan en over een jaartje voor veel miljoenen terugkopen zou ik zeggen, niks mis mee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen