Ajax als opleidingsclub absolute hofleverancier van WK in Qatar

6 december 2022, 12:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet Real Madrid, FC Barcelona of Bayern München, maar Ajax levert de meeste WK-gangers. Daarbij is gekeken naar spelers die tussen hun vijftiende en 21ste levensjaar minimaal drie jaar bij dezelfde club hebben gezeten. Ajax levert in die categorie liefst 21 spelers aan. Daarmee houdt de Amsterdamse club nummer twee Real Madrid op ruime afstand.

Dat bleek uit dataonderzoek van CIESFootball. In het onderzoek werd gekeken naar de speeltijd van spelers toen ze tussen de vijftien en 21 jaar oud waren. Spelers die dus op dit moment niet meer in het Ajax-shirt spelen, zoals onder anderen Noussair Mazraoui, Sergino Dest of Kasper Dolberg, leveren extra punten op voor de Amsterdammers in dit klassement.

Met 21 spelers is Ajax dus de absolute hofleverancier. CIESFootball deed onderzoek naar alle 830 voetballers die geselecteerd zijn voor dit wereldkampioenschap. Spaanse grootmacht Real Madrid staat op plek twee met eveneens 21 spelers. Echter speelden de (oud-)Ajacieden zo'n 542 minuten meer gemiddeld dan dit toernooi (1962 om 1420). FC Barcelona sluit de top-drie af met negentien spelers die opgeteld 1123 minuten voetbalden. Sowieso levert Ajax veel spelers af: liefst elf spelers zijn actief voor vijf team op dit Wereldkampioenschap.

Lees ook: Bayern München hofleverancier WK

Eredivisiespelers

In het competitieklassement staat de Eredivisie op een knappe vijfde plaats dit WK. Alleen de Bundesliga, La Liga, Premier League en Ligue 1 scoren hoger dan de Nederlandse competitie als het gaat om spelers die tussen hun vijftiende en 21ste minimaal drie jaar in een competitie hebben gespeeld. 64 (oud-)Eredivisiespelers tot 21 jaar speelde voorafgaand aan het WK 3714 wedstrijden op professioneel niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Calimeroreacties van Feyenoord- en psv aanhangers in 3...2...1........😂😂😂

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hrustic, Tadic, Suarez, Virgil van Dijk, Kostic, Itakura, Doan en Blind

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Successupporters die in de 75e minuut weglopen in ,en met veel meer budget als de rest nog niet eens koploper zijn reacties 3 2 1 🤣🤣🤣🤣. Gewoon zielige lui die zichzelf op de borst slaan terwijl ze zelf er geen aandeel aan hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen