Danny Makkelie mag blijven hopen op fluiten van WK-finale

7 december 2022, 20:13

Danny Makkelie blijft een kanshebber voor het fluiten van de WK-finale op zondag 18 december. De 39-jarige Makkelie is een van de twintig overgebleven scheidsrechters in Qatar, zo heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. Voor zestien arbiters zit het WK erop.

Onder meer Alireza Faghani is naar huis gestuurd. De Iraanse scheidsrechter leidde in de groepsfase de wedstrijden Brazilië - Servië (2-0) en Portugal - Uruguay (2-0). Vier jaar geleden op het WK in Rusland floot Faghani nog de troostfinale tussen België en Engeland (2-0). Ook voor onder anderen Daniel Siebert en Slavko Vincic zit het WK erop.

Makkelie is een van de acht Europese scheidsrechters die nog even in Qatar blijft. Of hij over elf dagen de finale fluit, is deels afhankelijk van wat het Nederlands elftal doet. Schopt Oranje het tot de eindstrijd, dan zal Makkelie de finale niet fluiten. Het is ook goed voorstelbaar dat de FIFA ervoor kiest om de Nederlandse scheidsrechter niet op de laatste WK-wedstrijd te zetten als het land dat het Nederlands elftal uitschakelde om de wereldtitel speelt.

Twee wedstrijden

Tot nu toe floot Makkelie twee wedstrijden op het WK in Qatar. Dat waren de ontmoetingen Spanje - Duitsland (1-1) en Polen - Argentinië (0-2). In die wedstrijden deelde hij in totaal zes gele kaarten uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen