Deze scheidsrechter fluit de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië

7 december 2022, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar wordt gefloten door Mateu Lahoz. Echt goede herinneringen bewaart Oranje niet aan de 45-jarige scheidsrechter uit Spanje.

Op 6 september 2015 kreeg het Nederlands elftal voor het eerst te maken met Lahoz. Het werd een zwarte dag in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, want in de EK-kwalificatie werd met 3-0 verloren van Turkije. Oranje had daardoor plaatsing voor de eindronde niet meer in eigen hand en liep kwalificatie uiteindelijk ook mis.

Lees ook: Danny Makkelie mag blijven hopen op fluiten van WK-finale

Een half jaar later floot Lahoz voor de tweede keer een wedstrijd van het Nederlands elftal. Toen won de ploeg van toenmalig bondscoach Danny Blind met 1-2 van Engeland in een vriendschappelijke interland. Vincent Janssen en Luciano Narsingh maakten destijds de Nederlandse doelpunten.

Derde WK-wedstrijd

Lahoz floot dit WK tot nu toe twee wedstrijden: Qatar - Senegal (1-3) en Iran - Verenigde Staten (0-1). De Spaanse arbiter legde de bal in die wedstrijden niet op de stip en deelde in totaal tien gele kaarten uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen