Waarom het verkopen van Memphis 'geen zin heeft' voor Barça

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Jordi Cruijff heeft zich uitgesproken over de toekomst van Memphis Depay bij FC Barcelona. De 28-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract en is de voorbije tijd veelvuldig in verband gebracht met een winters vertrek, maar daar ziet de directeur scouting van de Catalaanse club niet de noodzaak van in.

Waarom het verkopen van Memphis 'geen zin heeft' voor Barça

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Memphis heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijden voor Barcelona gespeeld. Door een hamstringblessure was de Nederlandse aanvaller voor lange tijd uit de roulatie. "Hij heeft dit seizoen niet zoveel gespeeld als hij en het team hadden gehoopt. Voor zijn blessure stond hij echter soms in de basis en maakte hij fraaie doelpunten. We moeten er ook rekening mee houden dat Lewandowski de eerste drie wedstrijden geschorst is", aldus Cruijff in gesprek met Mundo Deportivo.

Cruijff stelt dat een vertrek van een speler overwogen kan worden als daar een ander voor kan worden teruggehaald. "Maar als we dan nog steeds niet voldoen aan de Fair Play-regels, waarom zouden we dat dan doen? Dat heeft geen zin", aldus de 48-jarige Cruijff. "Memphis heeft zich altijd voorbeeldig gedragen. Xavi zal de eerste zijn om dat te zeggen. Hij zegt altijd dat Memphis een speler is die geen problemen maakt, altijd zijn best doet en er staat als dat moet. We zijn nu niet bezig met het vertrek van spelers, maar aan het samenstellen van een team voor het tweede deel van het seizoen."

Frenkie
Ook een vertrek van Frenkie de Jong is niet aan de orde in Camp Nou. "Daar wordt niet over gesproken. Die tijd is voorbij", aldus Cruijff in een interview met Sport. "De realiteit is dat hij is gebleven, geliefd is en mensen veel van hem verwachten omdat hij zeer getalenteerd en een speciale speler is."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd