Tite reageert op dans-kritiek: "Wél respect voor tegenstanders"

8 december 2022, 16:24

De Braziliaanse ploeg baart tot nu toe opzien op het WK door niet alleen goed te voetballen en veelvuldig te scoren, maar zeker ook met de manier waarop het vervolgens de doelpunten viert. De dansjes waarmee dat gepaard gaat vielen echter niet overal in even goede aarde. Bondscoach Tite reageert op de kritiek die loskwam.

"Het heeft niets te maken met een gebrek aan respect voor de tegenstander", bezwoer de 61-jarige trainer tijdens de persconferentie van de Braziliaanse ploeg. Daarop werd vooruitgekeken naar het kwartfinaleduel met Kroatië van vrijdag, maar ook gevraagd naar de uitbundige juichmomenten van de ploeg.

"Het spijt me voor de mensen die de geschiedenis en de cultuur van Brazilië niet kennen en dus ook niet de manier waarop wij ons uiten", vervolgde Tite. De oefenmeester liet zich tijdens de achtste finale tegen Zuid-Korea (4-1) zelfs meeslepen door zijn ploeg en danste mee met zijn spelers na de derde treffer van Richarlison. "Die spelers zouden mijn kleinkinderen kunnen zijn. Ik heb een band met ze en als ik moet dansen met hen om die band te behouden, dan doe ik dat. Maar ik zal het subtiel doen", beloofde hij.

Onder leiding van Tite moet Brazilië in Qatar voor het eerst in twintig jaar weer eens beslag leggen op de wereldtitel. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2002, toen O Seleçao voor de vijfde keer in de geschiedenis beslag wist te leggen op de grootste prijs in het mondiale voetbal. Mocht het vrijdag winnen van Kroatië, dan treft het in de halve finale de winnaar van de wedstrijd Nederland - Argentinië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het past helemaal bij de lange tenen cultuur van vandaag de dag om ineens te gaan zeuren over die dansjes. Ik kijk al WK's sinds 98 en voorheen waren die dansjes juist iets wat we mooi vonden aan de Brazilianen. Zo naar dat tegenwoordig overal iets negatiefs achter wordt gezocht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen