Ancelotti verdedigt Ronaldo: "Hij was zo makkelijk te managen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 december 2022 – Manchester United is blij om van hem af te zijn, en ook bij Portugal maakt Cristiano Ronaldo zich stilaan onmogelijk. Toch krijgt de 37-jarige Portugees bijval van Carlo Ancelotti, die hem twee jaar onder zijn hoede had als trainer bij Real Madrid. 

Ancelotti verdedigt Ronaldo: "Hij was zo makkelijk te managen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Er was in die twee jaar geen enkel probleem met hem", herinnert Ancelotti zich in gesprek met de Italiaanse krant Corriere dello Sport. "Als ik een probleem had loste hij dat juist voor mij op", voegt de Italiaan daar aan toe. "Hij traint goed, is scherp op alle details, hij was zo makkelijk te managen", vervolgt hij de lofzang op zijn voormalige pupil. 

Ancelotti heeft wel een idee waarom het de afgelopen tijd bepaald niet lekker loopt voor Ronaldo. "Hij voelt zich waarschijnlijk nog net zo sterk als toen hij in de twintig was", denkt de man die vorig jaar terugkeerde als trainer in Madrid en afgelopen seizoen direct voor de tweede keer de Champions League won met de Koninklijke. De frustraties bij Ronaldo zouden volgens Ancelotti kunnen voortkomen uit het feit dat bondscoach Fernando Santos minder gelooft in zijn kwaliteiten dan Ronaldo dat zelf doet. 

In hun gezamenlijke periode bij Real waren Ancelotti en Ronaldo erg succesvol. Met Ronaldo als grote aanjager van de ploeg legden de Madrilenen in 2014 eindelijk beslag op de tiende Champions Leauge in de clubgeschiedenis. Na het binnenhalen van 'La Decima' werd Ancelotti echter ontslagen, waarna hij via Bayern München, Napoli en Everton een jaar geleden terugkeerde op het oude nest. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd