Ancelotti verdedigt Ronaldo: "Hij was zo makkelijk te managen"

8 december 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is blij om van hem af te zijn, en ook bij Portugal maakt Cristiano Ronaldo zich stilaan onmogelijk. Toch krijgt de 37-jarige Portugees bijval van Carlo Ancelotti, die hem twee jaar onder zijn hoede had als trainer bij Real Madrid

"Er was in die twee jaar geen enkel probleem met hem", herinnert Ancelotti zich in gesprek met de Italiaanse krant Corriere dello Sport. "Als ik een probleem had loste hij dat juist voor mij op", voegt de Italiaan daar aan toe. "Hij traint goed, is scherp op alle details, hij was zo makkelijk te managen", vervolgt hij de lofzang op zijn voormalige pupil. 

Ancelotti heeft wel een idee waarom het de afgelopen tijd bepaald niet lekker loopt voor Ronaldo. "Hij voelt zich waarschijnlijk nog net zo sterk als toen hij in de twintig was", denkt de man die vorig jaar terugkeerde als trainer in Madrid en afgelopen seizoen direct voor de tweede keer de Champions League won met de Koninklijke. De frustraties bij Ronaldo zouden volgens Ancelotti kunnen voortkomen uit het feit dat bondscoach Fernando Santos minder gelooft in zijn kwaliteiten dan Ronaldo dat zelf doet. 

In hun gezamenlijke periode bij Real waren Ancelotti en Ronaldo erg succesvol. Met Ronaldo als grote aanjager van de ploeg legden de Madrilenen in 2014 eindelijk beslag op de tiende Champions Leauge in de clubgeschiedenis. Na het binnenhalen van 'La Decima' werd Ancelotti echter ontslagen, waarna hij via Bayern München, Napoli en Everton een jaar geleden terugkeerde op het oude nest. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met de nadruk op 'was'.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen