Tite neemt kort na uitschakeling Brazilië afscheid als bondscoach

9 december 2022, 20:40

Met de uitschakeling van Brazilië op het WK, is ook een einde gekomen aan het dienstverband van bondscoach Tite. Na de verloren strafschoppenserie tegen Kroatië zou de beslissing zijn genomen om afscheid te nemen. Dat bevestigde hij zelf kort na de wedstrijd.

Brazilië gold dit WK als een van de - zo niet dé topfavoriet voor de eindzege. De ploeg eindigde zoals verwacht bovenaan in een poule met Servië, Zwitserland en Kameroen en maakte vervolgens indruk met een 4-1 zege op Zuid-Korea in de achtste finale. Een ronde later bleek Kroatië echter andere koek. Ondanks een openingstreffer van Neymar in de verlenging, kwam het na een antwoord van de Kroaten aan op strafschoppen, die de Brazilianen het slechtst namen. 

"Deze nederlaag doet pijn", zei een aangeslagen Tite na afloop voor de camera, waarbij hij gelijk zijn vertrek aankondigde. "Het is het einde van de cyclus." Veel meer wilde de bondscoach er zo kort na het debacle niet over kwijt. "Ik ben niet een man van veel woorden; iedereen die me kent zal dat beamen. Ik heb nu al meer gezegd dan twee jaar geleden."

Tite trad in 2016 aan als bondscoach van Brazilië als opvolger van Dunga, die werd ontslagen na een dramatische Copa América in dat jaar. Op het WK in 2018 deed Tite het niet veel beter met de uitschakeling in de kwartfinale tegen Mexico. Een jaar later werd de Copa América wel gewonnen onder zijn leiding, door Peru in de finale te verslaan (3-1). Vorig jaar ging het in diezelfde competitie tegen Argentinië wel mis (1-0) in de eindstrijd, waarna deze winter dus de uitschakeling tegen Kroatië in opnieuw de kwartfinale volgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PaulAretz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WK 2018 was tegen België

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen