Maduro lovend over Marokko: "Hebben artiesten en werkpaarden"

10 december 2022, 23:50

Hedwiges Maduro is zeer te spreken over het spel van Marokko tijdens het WK. De ploeg van bondscoach Hoalid Regragui bereikte zaterdag ten koste van Portugal de halve finale en schreef daarmee historie. Maduro denk dat het hechte team van de Marokkanen nog verder kan komen.

"Ze verdedigen vooral goed en krijgen altijd een kans", aldus Maduro aan tafel bij WK-Praat van ESPN. "Ik vind het heel knap hoe ze dat doen. Normaal gesproken spelen ze niet echt als een ploeg, dat doen ze dit WK wel. Dat is denk ik de prestatie van de trainer, maar ook van de spelers zelf natuurlijk. Ze hebben een aantal artiesten in het team en werkpaarden met Amrabat voorop. Ze zijn gewoon een top WK aan het spelen."

Het is voor de eerste keer dat een Afrikaans land het tot de halve finale weet te schoppen. Daarin wacht voor Marokko een wedstrijd tegen Frankrijk, dat zaterdagavond met 1-2 wist te winnen van Engeland. Aanstaande woensdag wordt de halve finale gespeeld. "Ze winnen van Portugal en België en spelen gelijk tegen Spanje. Waarom zou je dan niet kunnen winnen van Frankrijk? Zo gaat het team denken, ze hebben alle vertrouwen", weet Maduro.

Uitblinker Amrabat

Sofyan Amrabat is een van de belangrijkste schakels in de ploeg van Marokko. Na de wedstrijd verscheen hij samen met zijn broer Nordin voor de camera van de NOS. "We spelen misschien niet het beste voetbal, maar de teamspirit is helemaal geweldig. We hebben dit toernooi nog geen doelpunt tegen gekregen. Dat is een heel groot compliment voor het hele team. Dit is dik, dik, dik verdiend", aldus Amrabat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ze springen allemaal op de marokko trein ,de media Vooral geen kritiek . Ffff lekker deugen en meelullen Ik snap dat ze marokko het doen zo spelen ,anders zaten ze al thuis Maar sorry marokko is niet om aan te gluren qua voetbal .

Mohamed El Hamrani
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, Nederland was echt top. Waren ze even vergeten dat ze kwamen om te voetballen? Wat een kutpartij was dat zeg. Ze hebben dit WK voetballend helemaal niets bewezen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb zaterdag in een wedstrijd van mijn zoon . Meer aanvallend voetbal gezien dan marokko en nederland bij elkaar dit wk

Mohamed El Hamrani
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lol, waarom kijk je dan nog naar interlands? Kijk gewoon lekker de match van je zoon en vraag update.nl of ze het kunnen becommentariëren...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen