Ronaldo ondanks trieste aftocht met Portugal imposant record rijker

11 december 2022, 12:12

Cristiano Ronaldo zag zijn interlandloopbaan zaterdagavond vermoedelijk als een nachtkaars uitgaan. De 37-jarige superster, die als invaller binnen de lijnen kwam tijdens de verloren kwartfinale tegen Marokko, schreef desondanks een indrukwekkend record op zijn naam.

Ronaldo kwam kort na rust binnen de lijnen om iets te doen aan de 1-0 achterstand. In de slotfase kreeg de legendarische aanvaller nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de handschoenen van de Marokkaanse keeper Yassine Bounou. Portugal sneuvelde daardoor in de kwartfinale. Ronaldo was na afloop ontroostbaar.

Toch kwam hij met zijn invalbeurt opnieuw in de recordboeken, die hij sowieso al jaren domineert. Ronaldo speelde zijn 196ste wedstrijd in het shirt van de Portugezen, een wereldrecord. Ronaldo deelt het indrukwekkende record met Bader Al-Mutawa, die eveneens 196 keer voor Koeweit speelde. Soh Chin Ann speelde 195 wedstrijden namens Maleisië.

Ronaldo maakte negentien jaar geleden zijn debuut in het shirt van Portugal. Met 118 doelpunten is hij all-time topscorer van zijn land. Er is wereldwijd zelfs geen speler die vaker scoorde namens zijn land.

Lees ook: Vrouw 'verraden' Ronaldo haalt hard uit naar Portugese bondscoach

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen