Telegraaf: Ajax aast op Noppert, maar heeft forse concurrentie

12 december 2022, 08:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax denkt erover na om Andries Noppert naar Amsterdam te halen. De 28-jarige sluitpost beleefde een sterk WK met het Nederlands elftal en heeft zich daarmee definitief in de kijker gekeept van enkele grote clubs. Ajax heeft de naam van Noppert hoog op de verlanglijst genoteerd in de zoektocht naar een nieuwe keeper voor de komende jaren.

Dat meldt De Telegraaf. Het is geen uitgemaakte zaak dat Noppert deze winter SC Heerenveen gaat verruilen voor Ajax. Er zijn namelijk ook diverse andere clubs in de markt voor de boomlange sluitpost. Ook clubs uit de Serie A en de Premier League willen Noppert oppikken. Eerder werd in Spanje al bekend dat Real Betis in de markt zou zijn. 

Ook Voetbal International bevestigt het nieuws dat Ajax de keeper graag wil strikken, al heeft SC Heerenveen zelf nog niets gehoord. "Andries heeft zichzelf natuurlijk op een hele positieve manier laten zien", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Maar tot op heden heeft zich nog geen club officieel bij ons gemeld voor hem. Toch weet ik hoe het werkt, Andries staat er goed op, en we wachten wel af wat er komen gaat."

Lees ook: Noppert denkt dat WK-uitschakeling laatste interland is geweest

Zelf gaf Noppert na de uitschakeling van het Nederlands elftal aan dat hij zich voorlopig niet druk maakt over waar zijn toekomst ligt. "Met een transfer ben ik nu nog niet bezig. We moeten kijken wat er allemaal gaat gebeuren. Ik laat het op me af komen", zei hij na de verloren strafschoppenserie met Oranje tegen het Argentijnse elftal.

Tegenover de komst van Noppert zou een tijdelijk vertrek van Jay Gorter kunnen staan. De jonge keeper is een optie voor SC Heerenveen, mocht Noppert vertrekken. Gorter werkte in het verleden bij Go Ahead Eagles nog samen met Heerenveen-coach Kees van Wonderen. Naast Gorter heeft Ajax de beschikking over keepers Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PieterSmit
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is de vraag of Andries Noppert tussendoor sc Heerenveen gaat verlaten. Het beste om zijn seizoen af te maken bij zijn huidige club. In het verleden zijn spelers van sc Heerenveen ook tussendoor vertrokken en minder succesvol verlopen om in het eerste te spelen bij een nieuwe club!

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry maar wat moet ajax met noppert Hij kan totaal niet meevoetballen zwaar overschat door vGaal Die goal tegen Argentinië had ie moeten hebben 1 op 1 helemaal als ajax doelman

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen