Argentijnse bondscoach gaat in op gedrag van spelers tegen Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 december 2022 – Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië heeft voor het eerst teruggeblikt op het gedrag van zijn spelers in de kwartfinale van het WK voetbal. De oefenmeester zag zijn ploeg na een grimmige wedstrijd met 2-1 winnen van het Nederlands elftal. Vooral na de wedstrijd zorgden de Argentijnen voor gefronste wenkbrauwen.

Argentijnse bondscoach gaat in op gedrag van spelers tegen Oranje

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na afloop van de gewonnen penaltyreeks provoceerde verdediger Nicolás Otamendi de spelers van het Nederlands elftal, door juichend langs hen te rennen. Daarvoor hadden de Argentijnen met harde overtredingen zich al minder geliefd gemaakt. "Soms wordt er in wedstrijden méér gevraagd. Ik ben het niet eens met de kritiek: bij de Copa America waren wij nog het sportiefste team van het toernooi, nota bene met een finale tegen Brazilië in Maracana", wordt Scaloni op zijn persconferentie geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Scaloni neemt het op voor zijn bekritiseerde ploeg. "Ik verzet me tegen het idee dat wij goede of juist slechte winnaars zijn. Een wedstrijd wordt tussen twee teams gespeeld, niet met slechts eentje. De scheidsrechter bepaalt wat mag en niet mag", aldus Scaloni. Arbiter Antonio Mateu Lahoz trok tijdens de kwartfinale een recordaantal van negentien kaarten.

Argentinië neemt het dinsdagavond in de halve finale van het WK op tegen Kroatië. In de andere halve finale staan Marokko en Frankrijk tegenover elkaar.

Lees ook: FIFA stuurt scheidsrechter Oranje naar huis

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd