Argentinië volgens data WK-topfavoriet, kleine kans Marokko

12 december 2022, 15:12

Argentinië maakt de meeste kans op de wereldtitel in Qatar, zo blijkt uit berekeningen van databureau Gracenote. De Zuid-Amerikanen, die in de kwartfinale na strafschoppen te sterk waren voor het Nederlands elftal, maken 41 procent kans om Qatar met een gouden medaille om de nek te verlaten.

Uit duizenden simulaties kwam Argentinië 41 procent van alle keren als wereldkampioen uit de strijd. Daarvoor moet de ploeg van Lionel Scaloni eerst de halve finale tegen Kroatië overleven. Dat land maakt volgens Gracenote 16 procent kans op de titel. De Kroaten waren in de kwartfinale verrassend genoeg te sterk voor Brazilië, terwijl Argentinië het Nederlands elftal naar huis stuurde.

In de andere halve finale staan Frankrijk en Marokko tegenover elkaar. Frankrijk, dat in de vorige ronde won van Engeland, maakt 26 procent kans op de wereldbeker. Tegenstander Marokko geldt ondanks de stunts tegen Spanje en Portugal nog altijd als een grote outsider: de ploeg van Waild Regragui maakt 17 procent kans om de nieuwe wereldkampioen te worden.

Volgens het databureau is een finale tussen Frankrijk en Argentinië dan ook het meest waarschijnlijk. De kans wordt op 66 procent geschat dat Argentinië wint van Kroatië. Marokko maakt 43 procent kans om te stunten tegen Frankrijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen