FC Utrecht ontslaat Henk Fraser na incident op trainingsveld

14 december 2022, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht staat op het punt om Henk Fraser te ontslaan als hoofdtrainer. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van bronnen binnen de club. De aanleiding van het ontslag zou een incident zijn op de training, waarbij Fraser aanvaller Amin Younes bij de keel zou hebben gegrepen.

Volgens enkele bronnen zou technisch directeur Jordy Zuidam getuige zijn geweest van het incident, waarna hij direct besloten heeft om Fraser op staande voet te ontslaan. Nadat de trainer Younes bij de keep had gegrepen, zou het incident in de kleedkamer verder zijn geëscaleerd, waardoor er voor Fraser geen toekomst meer ligt binnen de Galgenwaard.

Volgens de krant lag Fraser al langer slecht binnen de spelersgroep van FC Utrecht. De trainer kende een matige start bij de Domstedelingen en stond binnen de club al langer onder druk, maar door vier overwinningen op rij in de Eredivisie leek het tij gekeerd. Desondanks was er volgens het AD binnen de spelersgroep veel kritiek op de verdedigende speelstijl van Fraser, wiens draagvlak door het incident op de training volledig zou zijn verdwenen. Een woordvoerster van FC Utrecht heeft aangegeven nog niet te willen reageren op de geruchten.

Toekomst Fraser onduidelijk

Fraser was sinds afgelopen zomer werkzaam als trainer van Utrecht. Voordat hij bij de Domstedelingen begon, was hij de assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Fraser zag echter af van deelname aan het WK in Qatar om bij Utrecht hoofdtrainer te kunnen worden, maar die keuze blijkt achteraf dus niet goed te zijn uitgepakt. In het verleden was Fraser ook actief als hoofdtrainer van onder meer Sparta, Vitesse en ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen