Triest: Serviër Sinisa Mihajlovic (53) overleden aan kanker

16 december 2022, 15:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Servische trainer en voormalig verdediger Sinisa Mihajlovic is overleden. Dat meldt La Gazzetta Dello Sport. De trainer die het meest recent werkzaam was bij Bologna is 53 jaar oud geworden. Hij leed sinds 2019 aan leukemie, een ziekte die in maart van dit jaar na een intensieve behandeling terugkeerde en hem uiteindelijk fataal is geworden. 

Als speler beleefde Mihajlovic zijn beste jaren in Italië. Nadat hij in het voormalig Joegoslavië was doorgebroken bij FK Vojvodina Novi Sad en een seizoen bij Rode Ster Belgrado had gespeeld tekende hij in 1992 bij AS Roma. Daarna was hij achtereenvolgens actief voor Sampdoria, SS Lazio en Internazionale. Bij die laatste club beëindigde hij in 2006 zijn actieve loopbaan. Mihajlovic was een spijkerharde verdediger die tevens bekend stond om zijn uitstekende vrije trappen. Voor Lazio, waar hij het langst onder contract stond, scoorde hij 33 keer. 

Als international van het toenmalige Joegoslavië kwam Mihajlovic tot 63 interlands. Daarin scoorde hij tien keer voor zijn land. Hij was met Joegoslavië op twee eindtoernooien van de partij, maar werd beide keren uitgeschakeld door het Nederlands elftal. In 1998 gebeurde dat op het WK in Frankrijk in de achtste finale (2-1). Twee jaar later op het EK in Nederland en België werd het in de kwartfinale zelfs 6-1 voor Oranje. 

Na zijn actieve loopbaan rolde Mihajlovic het trainersvak in. Na een periode als assistent bij Inter stond hij bij Bologna in 2008 voor het eerst op eigen benen. Daarna was hij werkzaam voor onder meer Fiorentina, Sampdoria en AC Milan. Ook had hij in 2012 en 2013 de Servische nationale ploeg onder zijn hoede. In 2018 werd hij aangesteld bij het Portugese Sporting CP, waar hij negen dagen later zonder één wedstrijd in de dugout te hebben plaatsgenomen alweer werd ontslagen na de presidentsverkiezingen. In 2019 keerde hij terug bij Bologna, dat hem in september van dit jaar ontsloeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen