Zeer opmerkelijk: NAC haalt Gábor Babos (48) bij de selectie

16 december 2022, 19:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

48 jaar en al ruim zeven jaar gestopt met voetbal, maar vrijdagavond haalt NAC-keeperstrainer Gábor Babos voor één keer zijn schoenen van de wilgen. In het duel tegen Almere City FC start Babos op de reservebank. Eerste doelman Roy Kortsmit en reservekeeper Aron van Lare ontbreken beiden wegens ziekte en daardoor zal de 48-jarige zijn opwachting maken in de wedstrijdselectie.

Het opstellingsformulier, die voor vele op een 1-april grap leek, werd zojuist bekend gemaakt door de Bredase club. Babos was niet de enige opvallende verschijning in de wedstrijdselectie: derde doelman Pepijn van de Merbel staat voor het eerst onder de lat in het betaalde voetbal. Jeugdkeeper Roel van Zutphen neemt naast Babos plaats op de NAC-reservebank.

Record

31 oktober 2015 was de laatste keer dat de Hongaarse doelman deel uit maakte van een wedstrijdselectie. Destijds was de 48-jarige ook de reservedoelman voor de Bredase club. De laatste keer dat Babos daadwerkelijk minuten maakte was in 2013 voor NEC. Mocht Babos vanavond minuten maken, wordt hij de oudste speler die ooit actief was in het Nederlandse profvoetbal. Nu staat dat record op naam  van Jan Jongbloed. Hij was 45 en keepte toen voor Go Ahead Eagles.

In de achttiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie neemt NAC het vanavond op tegen Almere City FC. Om 20.00 uur staan beide ploegen aan de aftrap in het Rat Verlegh Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen