Argentinië heeft een plan: "Weten waar we ze pijn kunnen doen"

17 december 2022, 16:38

Nog één nachtje slapen en dan is het tijd voor de wedstrijd waar een groot deel van de wereld met veel plezier naar uitkijkt: de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. Waar de Franse defensie aan de bak zal moeten om Lionel Messi uit de wedstrijd te houden, krijgen de Argentijnen te maken met de snelheid van Mbappé. Bondscoach Lionel Scaloni van de Zuid-Amerikanen is uiteraard op zijn hoede voor de aanvaller van Paris Saint-Germain.

Mbappé was er vier jaar geleden al bij toen Frankrijk zich in Rusland voor de tweede keer in de historie kroonde tot wereldkampioen. Toen was de rappe aanvaller nog het geheime wapen van de Fransen. Tijdens het WK in Qatar is Mbappé de absolute vedette van Les Bleus. Mbappé is bezig aan een geweldig WK. Hij scoorde al vijf keer en kan zondagmiddag voor de tweede keer de wereldbeker veroveren. Maar de Argentijnen zijn er natuurlijk alles aan gelegen daar een stokje voor te steken. "We weten waar we Frankrijk pijn kunnen doen. We hebben een duidelijk speelplan en weten hoe we ze moeten aanvallen", zei Scaloni op een persconferentie in aanloop naar de eindstrijd.

Daarbij zullen de Argentinië hun aandacht ongetwijfeld vooral richten op Mbappé. Engeland toonde vorige week al aan hoe je de Franse aanvaller kunt afstoppen. Tijdens de ontmoeting tussen Frankrijk en Engeland in de kwartfinale kon Mbappé het verschil niet maken en dat kwam vooral door Kyle Walker. De Engelse vleugelverdediger gaf de Franse ster geen centimeter ruimte. "We willen ervoor zorgen dat Mbappé weinig aan de bal komt", vertelde Scaloni. "Maar Frankrijk is niet alleen Mbappé, zoals Argentinië meer is dan alleen Messi."

De sterspeler en aanvoerder van de Argentijnse nationale ploeg hoopt zondagavond de kroon te zetten op zijn schitterende loopbaan. Messi won vorig jaar nog de Copa América met Argentinië, maar de wereldbeker ontbreekt nog op zijn palmares. Daar kan in naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste WK-wedstrijd verandering in komen. "We gaan er wel alles aan doen dat Messi na de finale de beker mag optillen. Voor ons is hij al langer de beste voetballer ooit", aldus Scaloni.

Tijd voor revanche

Wil Argentinië ten koste van Frankrijk wereldkampioen worden, dan zal het in ieder geval een stuk beter voor de dag moeten komen dan ruim vier jaar geleden in Rusland. Toen troffen beide landen elkaar in de achtste finale van het WK. Argentinië kwam kort na rust nog wel op een 1-2 voorsprong, maar Frankrijk trok desondanks aan het langste eind (3-4). Mbappé was met twee doelpunten én een versierde strafschop de grote man bij Les Bleus. De Argentijnen weten dus wat hen te wachten staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

penalty koningin messi zal wel zich flink laten vallen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen