'Giroud moet vrezen voor basisplaats in finale tegen Argentinië'

17 december 2022, 20:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij de Franse nationale ploeg gaat het vanzelfsprekend vaak over Kylian Mbappé. De aanvaller had in 2018 al een groot aandeel in het Franse succes in Rusland en hoopt zondagavond een uitstekend WK in Qatar te bekronen met een tweede wereldbeker. Mbappé is natuurlijk niet de enige Fransman die de afgelopen weken indruk maakte. Dat geldt ook voor Olivier Giroud. Maar de centrumspits van AC Milan zou in de finale tegen Argentinië zomaar eens op de bank kunnen beginnen.

In aanloop naar het WK in Qatar leek lange tijd Karim Benzema de eerste spits van Frankrijk te gaan worden. De aanvaller van Real Madrid heeft een belachelijk goed jaar achter de rug, dat hij in oktober bekroonde met de Gouden Bal. Maar in de eerste helft van dit seizoen kwakkelde Benzema met zijn fitheid. De beste voetballer van het afgelopen seizoen werd weliswaar opgenomen in de Franse WK-selectie, maar hij haakte nog vóór de eerste groepswedstrijd geblesseerd af. Het wegvallen van Benzema maakte de weg vrij voor Giroud, die de ster van Real Madrid probleemloos heeft vervangen.

Giroud was dit WK al vier keer trefzeker en passeerde Thierry Henry als topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg. Daags voor de finale tegen Argentinië is het desondanks de vraag of coach Didier Deschamps ook in die wedstrijd een beroep doet op de routinier. Frankrijk werkte vandaag zijn laatste training af voor de kraker tegen Argentinië. In het partijspel was niet Giroud, maar Mbappé de spits. Dat meldt L'Équipe althans. De topscorer van Frankrijk op dit WK speelde de afgelopen wedstrijden vanaf links, maar eindigde de halve finale tegen Marokko in de punt. Marcus Thuram was in de slotfase de linksbuiten, evenals op de afsluitende training.

Lees ook: Frankrijk krijgt gigantische opsteker richting WK-finale

Dat voedt natuurlijk de speculaties dat Deschamps voor het treffen met Argentinië nog een konijn uit zijn hoge hoed tovert. Het kan uiteraard ook een poging zijn van de bondscoach om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Volgens Voetbal International werd Giroud in het tweede trainingspartij namelijk 'in ere hersteld' als de targetman van de tweevoudig wereldkampioen. Zijn eventuele vervanger Thuram deed dit WK in vier wedstrijden mee, allemaal als invaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen