Inter en Bayern spekkoper bij WK-finales, Frankrijk mentaal al op voorsprong

18 december 2022, 16:20

Internazionale en Bayern Munchen hebben een geweldige statistiek in handen, die tijdens deze finale van het WK in Qatar alleen maar indrukwekkender wordt. De twee clubs hebben sinds de finale van 1982 elke editie - minimaal - één speler gehad die het tot het slotstuk schopte.

Tijdens de finale van dit jaar tussen Argentinië en Frankrijk is het opnieuw raak voor beide topclubs. De Duitsers worden in het duel vertegenwoordigt door Dayot Upamecano, Benjamin Pavard en en Kingsley Coman. De Italianen hebben 'slechts' één speler afgeleverd aan de finalisten, namelijk Lautaro Martínez. 

In de finale van 2010 tussen Nederland en Spanje waren het lauter Nederlanders die de traditie in stand hielden. Arjen Robben en Mark van Bommel waren destijds spelers van Bayern München, Wesley Sneijder hield de eer van Internazionale hoog. De editie daarna - in 2014 - was er zelfs meer dan een half elftal van de Duitsers actief op de eindronde. Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Kroos, Müller en Götze speelden toen bij de Rekordmeister, Palacio was daar bij namens Inter. 

Frankrijk mentaal op 1-0

De Fransen lijken met hun basisopstelling statistisch gezien al 1-0 voor te staan tegen de Argentijnen. Het land speelde op een WK tien wedstrijden met Antoine Griezmann, Raphaël Varane, Hugo Lloris én Kylian Mbappé in de basisopstelling, Les Bleus verloor met die vier in de basis nog nooit. Wordt de finale in Qatar wedstrijd elf zonder nederlaag, of is Argentinië te sterk voor de ijzersterke generatie van de Fransen?

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen